Το 1821 ήταν η Επανάσταση των πολλών…

Το 1821 ήταν η Επανάσταση των πολλών…

-Που δεν δίσταζαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους

Είναι μεγάλη η απουσία οράματος και έμπνευσης ώστε σε όλο τον κόσμο να υπάρξουν εκδηλώσεις και δράσεις που θα θυμίζουν και θα τιμούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Δυστυχώς, με την πολύ μικρή εξαίρεση πρεσβειών και προξενείων, που με πρωτοβουλία των συγκε­κριμένων διπλωματών (όπως έγινε με το γενικό προξενείο Βοστώνης, την πρεσβεία στην Ουκρανία και μερικές ακόμη), θα υπάρξουν κάποιες εκδηλώσεις, δεν υπάρχει καμιά δράση και καμιά δραστηριότητα στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από το 1821.

Και δυστυχώς φοβούμεθα ότι η όλη αντίληψη που διακατέχει την κυβέρνηση, την Επιτροπή που έχει ορισθεί αλλά και το ΥΠΕΞ εξαντλείται σε κάποιες δεξιώσεις και κάποιες φιέστες με κοσμικούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ό,τι ακριβώς δεν ήταν η Ελληνική Επανάσταση… Δεν ήταν η επανάσταση των λίγων αλλά των πολλών και εκείνων εκτός Ελλάδας, που τους συνεπήρε το μήνυμα των Ελλήνων, που δεν ήταν κοσμικοί, ήταν διανοούμενοι που δεν θα δίσταζαν να θυσιάσουν τις περιουσίες και τη ζωή τους για τα ιδανικά τους και την ελευθερία της Ελλάδας…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ