Ιερώνυμος: Ορθοδοξία και Πατρίδα να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις

Ιερώνυμος: Ορθοδοξία και Πατρίδα να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις

«Ηορθοδοξία και η Πατρίδα να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις και όλες μας τις φροντίδες» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε η Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλο και Γλυφάδας Αντώνιο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε τμήμα του «Συνοδικού της Ορθοδοξίας» κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων.

Φέτος, το κα­θι­ε­ρω­μένο Σαρακοστιανό Γεύμα, το οποίο παρατίθεται κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας από την Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θα πραγματοποιηθεί, παρά την πρόθεση της Προ­έ­δρου της Ελ­λη­νι­κής Δη­μο­κρα­τίας κ. Αι­κα­τε­ρί­νης Σα­κελ­λα­ρο­πού­λου, να προ­σκα­λέ­σει στο Προ­ε­δρικό Μέ­γαρο τον Μα­κα­ρι­ώ­τατο Αρ­χι­ε­πί­σκοπο Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρώ­νυ­μο και τους Σε­βα­σμι­ω­τά­τους Συ­νο­δι­κούς Μη­τρο­πο­λί­τες. Όταν ο Μα­κα­ρι­ώ­τα­τος ε­πλη­ρο­φο­ρήθη, από χρόνου ικανού, την πρό­θεση αυτή της Εξοχωτάτης κυρίας Προέδρου, ε­πι­κοι­νώ­νησε τη­λε­φω­νι­κώς μαζί Της και ευ­χα­ρί­στησε Αυ­τήν εκ μέ­ρους της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου, τόσο για την επιθυμία και πρό­θεση να συμ­με­τά­σχει στην Θεία Λει­τουρ­γία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όσο και για την ευ­γενή πρό­θεσή Της να πα­ρα­θέ­σει το καθιερωμένο Γεύμα. Την παρεκάλεσε όμως, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των μελών της Ιεράς Συνόδου, να μην ε­πι­μεί­νει στην πρα­γμα­το­ποί­ησή του, λόγω των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της παν­δη­μίας.

Mε πληροφορίες/φωτο: ecclesia.gr/Χρήστος Μπόνης


Σχολιάστε εδώ