Σε απομόνωση η κυβέρνηση

Σε απομόνωση η κυβέρνηση

-Εναντίον της όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης
-Τσίπρας: Η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στο ’50

Σε… βαθιά πολιτική απομόνωση οδηγεί την κυβέρνηση η αποτυχία στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ένταση της αστυνόμευσης, η οποία πυροδοτεί κοινωνικές εκρήξεις.

Αν και όχι σε πλήρη ταύτιση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης σταθερά το τελευταίο διάστημα στέκονται απέναντι κι ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής τους. Σε συνδυασμό δε με τη σταδιακή αλλαγή –προ το χειρότερο– του κλίματος στην ελληνική κοινωνία, η θέση της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη καθίσταται δυσχερής.

Από τώρα και στο εξής πολύ δύσκολα θα βρει πολιτική στήριξη σε νομοθετικές ή άλλες πρωτοβουλίες που θα καταθέσει στη Βουλή ή στον δημόσιο διάλογο. Μετά και τα δραματικά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και την ένταση της α­ντιπαράθεσης που ακολούθησε τα περιθώρια για συναίνεση έχουν εκμηδενισθεί. Γεγονός άκρως ανησυχητικό, καθώς ενδεχόμενες εξελίξεις στα εθνικά θέματα ίσως απαιτήσουν εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή τα συμβάντα στη Νέα Σμύρνη, κατηγόρησε ευθέως τον Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι, αφού απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί την πανδημία αλλά και να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία, «επιστρατεύει το όπλο των αποτυχημένων, τον διχασμό». Επισήμανε ότι «ο ολισθηρός δρόμος που έχει πάρει πρέπει να σταματήσει εδώ» και τόνισε ότι «η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του ’50».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η Φ. Γεννηματά, αν και επέρριψε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για την πόλωση. «Μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά, θα θρηνήσουμε θύματα», ήταν το… άκρως ανησυχητικό μήνυμά της με αποδέκτη τον Κυρ. Μητσοτάκη Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε στο μέτωπο της πανδημίας, ότι με την πολιτική της βυθίζει στην ανασφάλεια τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. «Επιχειρείται να καλύψετε την αδυναμία σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος πολιτών, ενώ σημείωσε ότι ο τραυματισμός του αστυνομικού δεν… αθωώνει την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ μιλάει ακόμη για «καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας», «στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες» κ.λπ.

Για «μοιραία παρασιτική κυβέρνηση» που επιλέγει «να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοΐδειο αστυνομοκρατία» μιλάει το ΜέΡΑ25, ενώ τονίζει ότι έχει αποτύχει πλήρως στη διαφύλαξη της ενότητας και της ασφάλειας της χώρας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ