Πειραματόζωα έχουν κάνει τους Έλληνες!
Στου κασίδη το κεφάλι κάνουν δοκιμές, ανοίγοντας και κλείνοντας τα μαγαζιά
-Ζητιάνους έχει καταντήσει η κυβέρνηση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σωτηρία δεν βρίσκουν
-Ο εγκλεισμός στο σπίτι αυξάνει τα ψυχολογικά προβλήματα…
Κάτω από τα δεσμά του κορονοϊού «ζει» εδώ και έναν χρόνο ο ελληνικός λαός και ούτε ίχνος ελπίδας για λευτεριά δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Δεν λέει να… ξεκουμπιστεί από εδώ ο κορονοϊός ούτε δείχνει να έχει τέτοια διάθεση.
Αντίθετα, επεκτείνει τη δράση του ακόμη και στα «ξερονήσια». Απόδειξη, το ότι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη έφτασαν τα 3.215 (μόνο στην Αττική ανήλθαν σε 1.572, που αποτελεί ρεκόρ, από τα οποία τα 431 ήταν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών). Και πλέον οι υποδομές δεν επαρκούν και άρχισε η επιστράτευση ιδιωτικών νοσοκομείων. Ήδη το Ιατρικό Περιστερίου (ανήκει στον Όμιλο Γ. Αποστολόπουλου) τέθηκε στην υπηρεσία του Δημοσίου.
Σημ.: Την Καθαρά Δευτέρα οι ΜΕΘ εμφάνισαν “95% πληρότητα, υπάρχουν μόνο 10 κρεβάτια παλεύουμε για τη διαχείριση”, αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. (Πηγή: ΕΡΤ)
Πολύ θετικό είναι το ότι έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Αθήνα και στην επαρχία και γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία ή καθυστέρηση. Και φυσικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φανεί, όπου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί, αν η δράση του αδίστακτου ιού θα περιοριστεί και θα μειωθούν τα κρούσματα. Γιατί, για την ώρα, το ιικό φορτίο στα λύματα, αντί να μειώνεται, παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στο Ηράκλειο (128%), στη Θεσσαλονίκη (49%) και στον Βόλο (77%), ενώ στην Αττική η αύξηση του ιικού φορτίου ανήλθε στο 15%.
Πειραματόζωα οι Έλληνες!
Στον πόλεμο κατά του κορονοϊού η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει για τρίτη φορά το lockdown, με το «άνοιξε – κλείσε» των καταστημάτων, το οποίο δεν φάνηκε να αποδίδει, ενώ το μηνιαίο κόστος του ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ. Κάτι πενταροδεκάρες, δηλαδή…
Οι ημερομηνίες που παίζουν τώρα για το άνοιγμα της αγοράς είναι η 22α και η 29η Μαρτίου. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η κυβέρνηση καταλήγει στο καθολικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με τη λήψη αυστηρών μέτρων (τετραγωνικά, SMS περιορισμένης διάρκειας, μάσκες κ.λπ.).
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, η κλειστή αγορά σημαίνει κόστος 500 εκατ. ευρώ την εβδομάδα.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον χώρο της εστίασης, όπου σχεδόν ΟΛΑ τα καταστήματα (εστιατόρια, καφενεία, σουβλατζίδικα, ψησταριές, ψαράδικα κ.ά.) είναι κλειστά και περιμένουν τις «πενταροδεκάρες» από το κράτος για να καλύψουν τα έξοδα (το νοίκι και τις υποχρεώσεις που έχουν).
Ανάλογα μέτρα θα παρθούν για το… ωράριο κυκλοφορίας στους δρόμους!
Γίναμε ζητιάνοι…
Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, ζητιάνοι έχουμε καταντήσει. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προσπαθούν να μείνουν όρθια, περιορίζοντας τα πάντα για να έχει κάτι μέσα η κατσαρόλα και τα παιδιά να έχουν κάποια ευρώ στην τσέπη. Αυτός ο κόσμος πληρώνει τον κορονοϊό και κάνει τον σταυρό του να μην πέσει πάνω του.
Δεν προκύπτει τυχαία από το γκάλοπ της GPO ότι το 64,5% κάθε άλλο παρά επαρκή θεωρεί τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης.
Έχει βαρύ κόστος ο εγκλεισμός στο σπίτι…
Τα ψυχολογικά προβλήματα είναι μια από τις καίριες επιπτώσεις που έχει ο εγκλεισμός στο σπίτι, όταν ακόμα και για να πας στον φούρνο να πάρεις ψωμί πρέπει να έχεις ενημερώσει προηγουμένως τον… Χαρδαλιά, αλλιώς κινδυνεύεις να πληρώσεις πρόστιμο ή να τρέχεις στο… Πραιτώριο! Ακόμη και για να περπατήσεις στον δρόμο της γειτονιάς σου πρέπει να το ξέρει η Αστυνομία. Και μετά τις 9 το βράδυ μη διανοηθείς να πας μια βόλτα με τη γυναίκα σου. Μόνιμα στη… φυλακή, στο σπίτι σου. Μόνος μέρα – νύχτα, κλεισμένος μέσα, χωρίς να μπορείς να κουβεντιάσεις με κάποιον φίλο σου.
Και σιγά σιγά, όταν είσαι συνέχεια μέσα στο σπίτι, να παίζεις μια χαρτιά, μια τάβλι, αρχίζουν τα ψυχολογικά και χάνεις και τον ύπνο σου ή αρχίζουν οι τσακωμοί για ψύλλου πήδημα… Και άντε να ξεμπλέξεις πριν αφήσει κατάλοιπα ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και τρέχεις σε ψυχιάτρους χωρίς να φταις… Έργο – «δώρο» και αυτό των κυβερνώντων…
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ