M. Ιγνατίου: Γιατί ο Ερντογάν “γονάτισε” μπροστά στον αλ Σίσι και στον Νετανιάχου: Υποκρίνεται μέχρι “να τα βρει” με τον Μπάιντεν!

M. Ιγνατίου: Γιατί ο Ερντογάν “γονάτισε” μπροστά στον αλ Σίσι και στον Νετανιάχου: Υποκρίνεται μέχρι “να τα βρει” με τον Μπάιντεν!

Του Μιχάλη Ιγνατίου από το Hellas Journal


Είναι «άγριο» το παιγνίδι των fake news” που παίζει η Τουρκία. Συνέχισαν και τις τελευταίες 48 χώρες να ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις της κατοχικής δύναμης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, βρίσκονται σε πορεία βελτίωσης και ότι δήθεν ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις με την Ιερουσαλήμ και το Κάιρο.

Oι διαψεύσεις ακολούθησαν με διάφορους τρόπους, αλλά η Άγκυρα δεν έκανε πίσω. Αντίθετα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε για επαφές διπλωματών και …κατασκόπων με την Αίγυπτο, χωρίς όμως να κάνει αναφορές στο Ισραήλ. Άφησε την προβοκάτσια εναντίον του Εβραϊκού Κράτους στον …«ιδρυτή» της «γαλάζιας πατρίδας» ο οποίος περιφέρεται από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα και διαφημίζει την «πραμάτεια» του.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για την «γαλάζια πατρίδα» έγινε υπόγεια το προηγούμενο διάστημα -και φαντάζομαι το γνωρίζουν οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας. Η χάρη του εν λόγω πρώην στρατιωτικού έφτασε μέχρι και το …Ισραήλ, και με την ευκαιρία διαβεβαίωσε, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματικά επιθυμεί καλές σχέσεις με το Εβραϊκό Κράτος. Ο …Πινόκιο!

Δυστυχώς είναι λίγες οι καλές αναλύσεις γι’ αυτήν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ερντογάν. Τα γεγονότα βοούν και δεν σηκώνουν καμία άλλη ανάλυση. Για να παρακαλεί δύο εχθρούς του, τον στρατηγό αλ Σίσι και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους και να ξεκινήσουν οι σχέσεις από την αρχή, η κατάσταση του πρέπει να είναι σε οριακό σημείο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο hellasjournal.gr


Σχολιάστε εδώ