Ενισχύεται ο ΕΦΚΑ με 100 συμβασιούχους για να εκκαθαριστούν οι 450.000 εκκρεμείς υποθέσεις

Ενισχύεται ο ΕΦΚΑ με 100 συμβασιούχους για να εκκαθαριστούν οι 450.000 εκκρεμείς υποθέσεις

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει στην πρόσληψη 100 υπαλλήλων με σύμβαση έργου 18μηνης διάρκειας για την ενίσχυση των τμημάτων απονομών συντάξεων στην περιοχή της Αττικής.

Οι συμβασιούχοι θα συνδράμουν τα τμήματα απονομών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ για την επίσπευση των διαδικασιών διεκπεραίωσης των περίπου 450.000 συνταξιοδοτικών υποθέσεων που έχουν συσσωρευθεί όλα αυτά τα χρόνια αλλά και αυτών που πρόκειται να υποβληθούν από εδώ και πέρα. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται περί τα 150.000 αιτήματα στις κύριες συντάξεις, 119.000 αιτήματα χορήγησης επικουρικών συντάξεων και περί τα 9.000 αιτήματα για τη χορήγηση εφάπαξ.

Πέραν, όμως, αυτών, υπάρχουν και χιλιάδες άλλα αιτήματα αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης, όπως είναι οι αναγνωρίσεις στρατού, ανεργίας ή μητρότητας, που σχετίζονται με τις παραπάνω εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις και συνακόλουθα χρήζουν και αυτά άμεσης διεκπεραίωσης. Από κει προκύπτει άλλωστε και ο προαναφερόμενος τεράστιος αριθμός των 450.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι πριν από ενάμιση χρόνο υπολογίζονταν σε περισσότερες από 1 εκατομμύριο.

Όλες οι παραπάνω προσλήψεις αναμένεται να υλοποιηθούν μετά την άνοιξη αφού, λόγω της πανδημίας, οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ που είναι οι αρμόδιες στο να κατευθύνουν τις διαδικασίες είναι μάλλον πολύ δύσκολο να τις συντομεύσουν, παρά τον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα που έχουν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ