Η τηλεργασία αγχώνει τις γυναίκες και ανοίγει δουλειά για οικονόμο!

Η τηλεργασία αγχώνει τις γυναίκες και ανοίγει δουλειά για οικονόμο!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έρευνα της Boston Consulting Group και της Ipsos που έγινε στη Γαλλία και έδειξε ότι οι τηλεργαζόμενοι σε ποσοστό 70% δηλώνουν αγχωμένοι από τη νέα εργασιακή πραγματικότητα. Και μάλιστα στοιχίζει περισσότερο στις γυναίκες.

Το 39% παραδέχεται ότι εργάζεται δίχως να κάνει διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό, ενώ το 41% παραπονιέται ότι πλέον έχει λιγότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του.

Για τις δουλειές του σπιτιού…

Όλα, όμως, έχουν τη λύση τους. Τη βρήκε ο γνωστός νο­μπελίστας, ο Κύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης, που έχει αναλάβει και την Επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το πρόβλημα είναι γέννημα της τηλεργασίας. Και εξηγεί τι εννοεί: «Όταν κάποιος εργάζεται από το σπίτι, δεν θέλει να μαγειρέψει ή να το καθαρίσει με το που θα τελειώσει την τηλεργασία. Έτσι, θα προσλάβει κάποιον άλλον για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, π.χ. οικονόμο, που ίσως εξελιχθεί σε ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Ήδη η συγκεκριμένη υπηρεσία κερδίζει έδαφος στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ίδιο θα γίνει και σε άλλες χώρες».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ