«Μην παίζετε με τις ζωές μας»!

«Μην παίζετε με τις ζωές μας»!

– Σκληρή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργάνων των αθλητών κατά του νέου λουκέτου που επιβλήθηκε

Ισχυρό το πλήγμα του κορονοϊού στον ελληνικό αθλητισμό, και δη τον ερασιτεχνικό, όπου οικογένειες ολόκληρες δοκιμάζονται σκληρά από τα δεινά του. Το νέο λουκέτο που ανακοινώθηκε πριν από λίγα 24ωρα ήρθε να επιτείνει το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί, με αποτέλεσμα τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών να «επαναστατήσουν».

Στο πλαίσιο αντίδρασής τους εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση, καλώντας τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αθλητισμού να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε δράσεις ανακούφισης.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι παρά τις επανειλημμένες νύξεις τους σε κυβερνητικά στελέχη και αρμόδιους φορείς για τις ιδιαιτερότητες του αθλητισμού, την πίεση του χρόνου ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει υποστεί η ζωή τους και τους κινδύνους ύπαρξης της καριέρας τους, εντούτοις η κατάσταση δεν άλλαξε προς το καλύτερο. «Βιώνουμε τεράστια ανασφάλεια, φόβους και ανησυχίες για το μέλλον, πρόβλημα βιοπορισμού άλυτο και πολλά ακόμη», επισημαίνουν μεταξύ άλλων. Και καταλήγουν λέγοντας τα εξής: «Με τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις σας επιλέγετε, για άλλη μία φορά, να παίξετε με τις ζωές μας, την καριέρα μας και τη νοημοσύνη μας. Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας να προάγετε τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και την αδικία. Στο πόλο και το χάντμπολ κολλάει παντού.

Στο βόλεϊ ανδρών όχι, αλλά στο γυναικείο ναι. Στην Basket League όχι, αλλά στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών ναι. Στις Super League 1 και 2 όχι, αλλά στη Football League, στη Γ’ Εθνική και το ποδόσφαιρο γυναικών ναι… Δώστε λύση εδώ και τώρα σε όλον τον αθλητισμό, που εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλη την κοινωνία».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ