Η βασίλισσα Ελισάβετ συμβουλεύει: Κάντε το εμβόλιο

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμβουλεύει: Κάντε το εμβόλιο

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


•Σκεφθείτε τους συνανθρώπους σας και όχι τους εαυτούς σας

«Αφού κάνετε το εμβόλιο, αποκτάτε ένα συναίσθημα ασφάλειας και προστασίας, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό. Όσοι δεν έχετε εμβολιασθεί ακόμη πρέπει να σκεφθείτε τους συνανθρώπους σας και όχι τους εαυτούς σας και να εμβολιασθείτε», τονίζει σε μήνυμά της η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος εμβολιάσθηκαν τον Ιανουάριο στα ανάκτορα του Ουίνδσορ, τα οποία είναι σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας.
Θα είναι επίορκοι…

«Σήμερα οι αρνητές υγειονομικοί είναι οι πιο πιθανοί “αχθοφόροι του ιού” στα νοσοκομεία και στους αρρώστους με άλλες παθήσεις, οδηγώντας τους σε σοβαρές περιπέτειες. Αν αυτό δεν είναι έκνομη ενέργεια, τότε τι είναι;», διερωτάται ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Σιαφάκας.

Υπενθυμίζει μάλιστα «στους αρνητές γιατρούς τον ιπποκρατικό όρκο τους, του ‘‘ωφελέειν ή μη βλάπτειν’’», θεωρώντας τους «επισήμως επίορκους, παραβάτες του λειτουργήματός τους, που δεν είναι άλλο από την υπηρεσία της υγείας των συνανθρώπων τους». Και συμπληρώνει: «Οι ιατρικοί σύλλογοι ας αναλάβουν πρωτοβουλίες απομόνωσής τους».

Και κλείνει τονίζοντας: «Υπεράνω κάθε προσωπικής ελευθερίας και ευθύνης βρίσκονται η υγεία και η ζωή των πολιτών, και την απόλυτη ευθύνη έχει η πολιτεία».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ