ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ – επί του πιεστηρίου

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ – επί του πιεστηρίου

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


«Στα ελληνικά ΑΕΙ ο ρυθμός αποφοίτησης τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται από 40% έως 80%, γεγονός που εξηγεί τη μεγάλη μέση διάρκεια σπουδών και τη συσσώρευση λιμναζόντων φοιτητών», επισημαίνει σε άρθρο του ο κ. Περικλής Α. Μήτκας, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η πανδημία οδήγησε στην πείνα και στον υποσιτισμό μέχρι και τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τράσελ» διέθετε κάθε μέρα 2.600 δέματα σε παιδιά τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας. Στις ΗΠΑ η κρίση του κορονοϊού οδήγησε επιπλέον 13.200.000 άτομα σε συνθήκες επισιτιστικής επισφάλειας, αριθμός αυξημένος κατά 35% από το 2018. Ευτυχώς, μέχρι τώρα η… Ελλαδίτσα μας δεν έχει φτάσει σε αυτή την τραγική κατάσταση, με οικογένειες να μην έχουν τον επιούσιο…

Ζήτηση έχει η «χρυσή βίζα»! Η Ελλάδα έχει γίνει ο πρώτος προορισμός των βρετανών επενδυτών. Στόχος τους, η αγορά κάποιου ακινήτου προκειμένου να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα», με το 19% να εντάσσεται στο ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής. Το ελάχιστο ύψος της επένδυσης είναι 250.000 ευρώ και η σχετική διαδικασία δεν ξεπερνά τους δύο μήνες.

Έχουν απόλυτο δίκιο οι ξενοδόχοι που απαιτούν να γίνονται στα ξενοδοχεία rapid tests, με επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Την ώρα που εδώ, στην Ελλάδα, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις έχουν βγει στη γύρα με τον δίσκο της ζητιανιάς, στη Γαλλία προχωρούν σε ένα πρόγραμμα κοινοπρακτικών δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να αποτρέψουν κύμα μαζικών πτωχεύσεων. Το πρόγραμμα προβλέπει, με το ok της ΕΕ, τη συμμετοχή ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σκοπό την παροχή δανείων ύψους 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς αλλού αρμενίζουμε, π.χ. γεύμα στο μπαλκόνι του νεοδημοκράτη βουλευτή Χρ. Στεφανάδη στην Ικαρία με προσκεκλημένο τον Κυριάκο, τον πρωθυπουργό.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ