Με νέα μέτρα σε… χιλιόμετρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη διασπορά

Με νέα μέτρα σε… χιλιόμετρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη διασπορά

Παταγώδης αποτυχία του lockdown

-Σύγχυση και αγανάκτηση στους πολίτες! – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική

Λάθη! Λάθη! Λάθη! Σωρεία! Και δεν φταίνε μόνον οι πολίτες, στους οποίους θέλουν να επιρρίπτουν συνεχώς την ευθύνη! Σοβαρή ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση αλλά και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (Λοιμωξιολόγων), αφού υποτίθεται ότι με βάση τις δικές της εισηγήσεις παίρνονται τα μέτρα.

Εκτός αν τελικά δεν συμβαίνει αυτό και η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από μια διορισμένη Επιτροπή. Αν τα μέλη της Επιτροπής δεν φέρουν καμιά ευθύνη στη λήψη των εκάστοτε μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας, ας βγουν να το πουν.

Αυτό επίσης που διαπιστώνεται είναι ότι πολλά μέλη της Επιτροπής, όταν μιλούν στα κανάλια, εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από αυτές που ακούμε ότι εισηγείται η Επιτροπή. Υπάρχει τελικά μια μερίδα μελών στην Επιτροπή η οποία απλά μόνον παρίσταται;

Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς, στο «διά ταύτα», έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, το διάστημα αυτό δεν έχει σταθεί ικανό ώστε οι άνθρωποι που εισηγούνται και λαμβάνουν τις αποφάσεις να καταλάβουν ποια είναι εκείνα τα μέτρα που θα πείσουν ότι είναι αναγκαία η συμμόρφωση των πολιτών.

Εκείνος που τους πρώτους μήνες έδινε κουράγιο και κατάφερε να «τιθασεύσει» ακόμη και τις πιο «ζωηρές» ομάδες, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, για κάποιους λόγους είναι αποστασιοποιημένος. Δεν απαξιώνουμε σε καμιά περίπτωση τη συμβολή των υπολοίπων γιατρών αλλά και τον σημαντικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει μέχρι τώρα στην προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας, ωστόσο τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Δίνουν την εντύπωση ότι δεν αφουγκράζονται την κοινωνία, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, δεν είναι ρεαλιστές!

Έχουν αποτύχει όλα τα lockdowns. Το τελευταίο μάλιστα παταγωδώς, αφού εδώ και δεκαπέντε μέρες τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. Ακόμη και την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπου είχαμε συνηθίσει να καταγράφονται κρούσματα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, φθάσαμε σε αριθμούς ρεκόρ (1.269 και 1.176 αντίστοιχα). Οι αρμόδιοι προτιμούν να συνωστίζεται ο κόσμος στις πλατείες και τα πάρκα με έναν καφέ και ένα σουβλάκι στο χέρι παρά να ανοίξουν με μέτρα τα καφέ και τα εστιατόρια και να βγάλουν ένα μεροκάματο όσοι εργάζονται σε αυτά.

Απαγόρευσαν την κυκλοφορία το Σάββατο από τις 6 το απόγευμα και ανάγκασαν τον κόσμο που ήθελε να ψωνίσει στα σούπερ μάρκετ να στριμώχνεται νωρίτερα στην ουρά. Λες και το δίωρο ήταν αυτό που προκαλούσε μεγαλύτερη διασπορά. Πολλοί συμπολίτες μας συνωστίζονται ακόμη στα μέσα μεταφοράς, χωρίς να βλέπουμε την κυβέρνηση να έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα αυτό.

Σ’ άλλον κόσμο ζουν αυτοί που αποφασίζουν!
Στο πλαίσιο του πανικού που έχει κυριεύσει τους αρμόδιους είναι και τα τελευταία αψυχολόγητα μέτρα, που προκάλεσαν σύγχυση και επιπλέον αγανάκτηση στους πολίτες: Για να πας στο σούπερ μάρκετ ή σε τράπεζα πρέπει να είναι στον ίδιο δήμο και έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι σου. Αν λειτουργήσουν τα αστυνομικά όργανα με το γράμμα του νόμου, τότε πρέπει να σε γράψουν αν πας σε τράπεζα που είναι στον ίδιο δήμο, αλλά απέχει από το σπίτι σου 3 χιλιόμετρα, ή αν πας στο κοντινότερο υποκατάστημα που απέχει από το σπίτι σου 900 μέτρα, αλλά αλλάζει ο δήμος γιατί το σπίτι σου βρίσκεται στο σύνορο.

Απαγορεύεται να πας από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα με το αυτοκίνητο, αλλά επιτρέπεται, αν θέλεις, να πας την ίδια απόσταση με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Η διασπορά του ιού δηλαδή αυξομειώνεται ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση και το μεταφορικό μέσο! Όσο για το αν θέλεις να πας να βοηθήσεις τους ηλικιωμένους γονείς σου ή ευπαθείς ομάδες, εκεί πρέπει να το αποδείξεις με ιατρική βεβαίωση (!), ενώ είναι ασαφές το χρονικό περιθώριο της μετάβασης και της επιστροφής, αφού επαφίεται και αυτό στη διακριτική ευχέρεια του ελεγκτικού οργάνου.

Έχει κουραστεί ο κόσμος
Αυτό που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι είναι ότι ο κόσμος έχει πια κουραστεί. Δεν αντέχει άλλο! Είναι αρκετές χιλιάδες όλοι αυτοί που έχουν ήδη συμπτώματα κατάθλιψης από τον περιορισμό στο σπίτι, από την έλλειψη κοινωνικότητας. Με τα περιοριστικά μέτρα οι αρμόδιοι προσπαθούν να μειώσουν τις εισαγωγές στις ΜΕΘ, το τέλος όμως της πανδημίας θα βρει πολλούς από εμάς με την ψυχική μας υγεία διαταραγμένη και τη σωματική μας υγεία επιδεινωμένη, αφού όσοι χρειάζονται χειρουργική επέμβαση είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην… ουρά, εκτός αν φθάσουν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατοι!

Τότε όμως θα ζητωκραυγάζουμε ότι έχουμε… νικήσει τον κορονοϊό!

Τι λένε οι αριθμοί
Σε ανησυχητικό βαθμό συνεχίστηκε την τελευταία εβδομάδα η αυξητική πορεία του κορονοϊού, αφού από 1 μέχρι 5 Μαρτίου είχαμε 10.677 κρούσματα και 160 θανάτους. Ο Φεβρουάριος έκλεισε με 34.145 κρούσματα και 706 θανάτους, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 21.677 κρούσματα και 6.664 θάνατοι. Παράλληλα, παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο νέοι άνθρωποι, παρόλο που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, μέχρι τις 4 Μαρτίου είχαν γίνει 1.058.015 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 362.927 αφορούν τη δεύτερη δόση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ