Ελληνική Αντιπροσωπεία (IHRA): Πάλι καλά…

Ελληνική Αντιπροσωπεία (IHRA): Πάλι καλά…

Κάτι πήγαινε στραβά στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και έτσι ήρθε η αντικατάσταση του μέχρι τώρα επικεφαλής Ευστάθιου Λιανού – Λιάντη.

Στη θέση του, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην IHRA και ως ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ορίσθηκε με απόφαση του υπουργού ο πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, με αναπληρωτή του τον Γεώργιο Πολυδωράκη, εμπειρογνώμονα σύμβουλο Α’ και προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκροτήθηκε επίσης και η μη αμειβόμενη ειδική επιτροπή για την προετοιμασία και διεξαγωγή της ελληνικής προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος το 2021.

Είναι και αυτό ενδεικτικό της επιθυμίας της Αθήνας να έχει ενεργή, αξιοπρεπή συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες απότισης φόρου τιμής στα εκατομμύρια των Εβραίων (μεταξύ αυτών και χιλιάδων Ελλήνων) που δολοφονήθηκαν από τους ναζί αλλά και για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού. Και η ελληνική συμμετοχή έχει φυσικά σχέση και με την ενδυνάμωση των σχέσεων με το Ισραήλ και το ισχυρότατο ισραηλινο-αμερικανικό λόμπι.

Έτσι, κλήθηκε να αναλάβει δράση ο κ. Λάζαρης, ο οποίος μέχρι τώρα είχε αναλάβει την ειδική αποστολή της διατήρησης επαφών και παρακολούθησης των εξελίξεων στη Λιβύη. Τώρα που ετοιμάζεται η αποστολή επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αρχής στην Τρίπολη ο κ. Λάζαρης θα έμενε χωρίς χαρτοφυλάκιο και έτσι του ανατέθηκε μια ακόμη ad hoc αποστολή.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ