Θ. Χιώνης στο “Π”: Στόχος, το Κόμμα να γίνει ακόμα πιο ικανό στη δράση

Θ. Χιώνης στο “Π”: Στόχος, το Κόμμα να γίνει ακόμα πιο ικανό στη δράση

Του
ΘΟΔΩΡΗ ΧΙΩΝΗ
Μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ


Παίρνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας και τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ανεπάρκειας και των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της αντιλαϊκής διαχείρισης από τη ΝΔ, αν κι ακόμα δεν έχουμε ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία του 21ου Συνεδρίου, η προετοιμασία ξεκίνησε.

Με το σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής-λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό», η ΚΕ ήδη έχει δημοσιεύσει τις θέσεις που επεξεργάστηκε σε τρία κείμενα, ώστε να διευκολυνθεί και να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση μέσα σε όλο το Κόμμα και την ΚΝΕ, καθώς και στον προσυνεδριακό διάλογο.

Μας απασχολεί ιδιαίτερα πώς το Κόμμα θα γίνει ακόμα πιο ικανό στη δράση και τη λειτουργία του, ώστε να γίνεται ολοένα και πιο διακριτός ο πρωτοπόρος ρόλος του ως δύναμη εργατικής, δύναμη λαϊκής συσπείρωσης, φορέας των νέων ιδεών, της κοινωνικής ανατροπής και απάντηση στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα, που έχουν συσσωρευτεί κι απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους στον 21ο αιώνα.

Το ΚΚΕ έχει συγκεντρώσει μεγάλη πείρα αναμετρήσεων και επεξεργασιών για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, των προϋποθέσεων για την ικανοποίησή τους. Όλα τα χρόνια στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό του λαού, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Σταθερά αποκαλύπτει τον αδιέξοδο και αντιλαϊκό χαρακτήρα όλων των εκδοχών της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, συγκρούεται με τις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων, που προσθέτουν διαδοχικά βάσανα στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου που αρπάζει η κοινωνική μειοψηφία, που κρατά τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

Αυτή η πορεία μας κάνει πιο απαιτητικούς από τον εαυτό μας, δεν μας εμποδίζει να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε, για να ανταποκριθούμε, να «κολυμπήσουμε πιο βαθιά», εκτιμώντας και την πορεία των εξελίξεων. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει μεγάλα καθήκοντα, ώστε οι καθημερινοί αγώνες να οδηγούν στην ενίσχυση του κινήματος, σε μαζική συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, στους φορείς των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των αγροτών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, των μαθητών και φοιτητών. Για να δυναμώσει η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία που θα αναμετρηθεί με τα μονοπώλια, το εκμεταλλευτικό σύστημα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής προόδου.

Άλλωστε σήμερα το χάσμα ανάμεσα στο πώς μπορεί να ζει ένας εργαζόμενος και στο πώς τελικά ζει όλο και μεγαλώνει. Οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες, που παρουσιάζονται ως «4η βιομηχανική επανάσταση», αντί να αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, γίνονται στα χέρια του κεφαλαίου εργαλεία έντασης της εκμετάλλευσης. Το κίνητρο του κέρδους οδηγεί σε επικίνδυνες κι απάνθρωπες καταστροφές, λόγω και των ελλείψεων των αναγκαίων υποδομών προστασίας από φυσικά φαινόμενα, όπως τις ξαναζήσαμε τις προηγούμενες μέρες. Παντού αναδεικνύεται η σήψη και τα όρια του συστήματος αλλά και η αναγκαιότητα νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, της σοσιαλιστικής, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παραγωγικές και τεχνολογικές δυνατότητες για την κοινωνική ευημερία.

Εν όψει του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η ΚΕ απευθύνει στον λαό, στους εργαζομένους, στους νέους και τις νέες ένα πλατύ κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις πολιτικές μάχες. Απευθύνεται σε όλες και όλους όσοι αναγνωρίσουν στο ΚΚΕ την αξιόπιστη και μαχητική δύναμη για τα συμφέροντά τους, ανεξάρτητα από τη μέχρι σήμερα πολιτική επιλογή τους.

Τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος θα πρωτοστατήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια, για να γίνουν πλατιά γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ, για να τις συζητήσουμε με τους χιλιάδες που τις παρακολουθούν, για να μελετήσουμε τη γνώμη τους, παρά τις δυσκολίες τις περιόδου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ