ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ – επί του πιεστηρίου…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ – επί του πιεστηρίου…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


♦ Εκλογές είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις κομματικές οργανώσεις του σε όλη την Ελλάδα. Και όπως έμαθα, τα νέα δεν ήταν καθόλου καλά για την Κουμουνδούρου. Οι Προεδρικοί έχασαν. Τι να σημαίνει αυτό; Ποιο είναι το μήνυμα που έστειλαν στον Αλέξη; Αν δεν σφίξει τα λουριά, ξεκαθαρίζοντας ότι «εγώ αποφασίζω», θα πάρουν αέρα οι… σύντροφοι, με πρώτους τους γνωστούς επώνυμους.

♦ Κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης παίρνει φύλλο πορείας προς Πειραιώς μεριά… Ήδη άρχισαν τα σχόλια στις παραπολιτικές στήλες.

♦ Μαθαίνω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αρχίσει οδοιπορικό «από χωρίου εις χωρίον», που θα έχει κατάληξη τη διεκδίκηση της πράσινης ηγεσίας. Η Φώφη, όμως, δεν δείχνει να είναι εύκολος αντίπαλος.

♦ Τελικά, τι… ελληνικό προσφέρουν τα ξενοδοχεία μας στους πελάτες τους που έρχονται από όλη την υφήλιο για να απολαύσουν εκτός από τον ήλιο και τη γαλάζια θάλασσά μας και τη φημισμένη ελληνική κουζίνα; Όταν το… μενού τους είναι μέλι Βουλγαρίας, βούτυρο Δανίας και κρέας… Αργεντινής, ενώ την ελληνική φέτα έχει αντικαταστήσει το… άνοστο λευκό τυρί του εξωτερικού; Ας μην κλαίνε, λοιπόν, ότι δεν βλέπουν να έρχονται φέτος το καλοκαίρι καραβάνια ξένων τουριστών. Το προϊόν που προσφέρουν δεν έχει καμία γεύση ελληνική.

♦ Χαράς ευαγγέλια για τα παιδιά: Με κονδύλι του Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθούν tablets σε πάνω από 500.000 μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Η σχετική απόφαση για τη διάθεση των vouchers θα εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας. Ελπίζουμε φέτος και όχι του χρόνου, κυρία Νίκη Κεραμέως…

♦ Όλο και περισσότερο μπαίνει η Κίνα στο μάτι της Δύσης! Το κινεζικό νόμισμα μετασχηματίζεται ταχύτατα από ανίσχυρη περιφερειακή αξία σε διεθνές νόμισμα, ικανό να ανταγωνιστεί τα μεγάλα νομίσματα. Κινητήριος δύναμη αυτής της εκρηκτικής αναβάθμισης είναι ένας χείμαρρος από κεφάλαια που εισρέουν στις κινεζικές αγορές αναζητώντας αποδόσεις, καθώς ομόλογα αξίας άνω των 14 δισ. δολαρίων έχουν απόδοση κάτω του μηδενός.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ