Αναβρασμός στη ΝΔ για τη Μενδώνη

Αναβρασμός στη ΝΔ για τη Μενδώνη

-Ο διορισμός του Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο ήταν έργο του Μαξίμου

Αναστάτωση και διχασμός επικρατεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατία με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. Η απόλυτη κάλυψη που της παρείχε προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ενοχλήσει μεγάλη μερίδα υπουργών, βουλευτών και στελεχών, ενώ κλίμα δυσφορίας διαμορφώνεται στη βάση των ψηφοφόρων της παράταξης.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς εκ των κορυφαίων δεν βγήκε ευθέως να υπεραμυνθεί των χειρισμών της κυβέρνησης και να υπερασπιστεί την κ. Μενδώνη. Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος (εξ)αναγκάστηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καλέσει τα κυβερνητικά στελέχη «να στηρίξουν τη Λίνα».

Προτροπή που είχε… πενιχρά αποτελέσματα, καθώς ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο υπουργός Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλής, ο οποίος εγκωμίασε την κ. Μενδώνη για τη σημαντική συνεισφορά της στο κυβερνητικό έργο.

Βουλευτές και στελέχη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, με το σκεπτικό ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας. Επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να αντιμετωπίσει πιο δυναμικά το όλο ζήτημα και να ζητήσει την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα.

Με τον τρόπο αυτό θα ακύρωνε την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, που επιμένει να εγκαλεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για «επιχείρηση συγκάλυψης». Προπαγάνδα που συνοδεύεται με ερωτηματικά και υπόνοιες που –όπως σημειώνουν– επιβαρύνουν το κλίμα για την κυβέρνηση. Τα γαλάζια στελέχη υπογραμμίζουν τον κίνδυνο η υπόθεση με την υπουργό Πολιτισμού να πλήξει καίρια την αξιοπιστία της κυβέρνησης, δεδομένου ότι συνδέεται με ένα ζήτημα (Λιγνάδη) που έχει προκαλέσει την οργή και την απέχθεια της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. Ιδιαιτέρως δε τους εμφορούμενους από συντηρητικές απόψεις ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης, που διαθέτουν μια… μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα ηθικής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται αν ο πρωθυπουργός δεν αποπέμπει την υπουργό Πολιτισμού επειδή δεν το επιθυμεί ή διότι για κάποιους λόγους δεν μπορεί να το κάνει. Ερώτημα που συνδέεται με τις πληροφορίες ότι ο διορισμός του Δ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο δεν ήταν απόφαση της κ. Μενδώνη αλλά του Μεγάρου Μαξίμου ή, ακόμη… χειρότερα, συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η κυβέρνηση μίλησε μόνο για «επικοινωνιακό λάθος» σχετικά με όσα είπε στη συνέντευξή της η υπουργός Πολιτισμού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ