Μικρά οικονομικά – Ο πληθωρισμός χτυπάει την πόρτα της Γερμανίας!

Μικρά οικονομικά – Ο πληθωρισμός χτυπάει την πόρτα της Γερμανίας!

Ο πληθωρισμός χτυπάει την πόρτα της Γερμανίας. Ήδη ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν προβλέπει πληθωρισμό 3%, με ανάκαμψη της ζήτησης, που πιθανόν να οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών στα εστιατόρια και στις μεταφορές. Και επισήμανε ότι «μόλις ο στόχος μας για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη γίνει ορατός, η επεκτατική πολιτική θα πρέπει να αποσυρθεί».

Αρκετοί γερμανοί ζυθοποιοί αναγκάζονται να πετάξουν εκατομμύρια λίτρα μπίρας λόγω της μειωμένης κατανάλωσης, που οδηγεί σε υποχώρηση των πωλήσεων. «Πρόκειται για εφιάλτη», είπε στην «Deutsche Welle» ο επικεφαλής της ζυθοποιίας του Ντίσελντορφ «Fuchschen», Πέτερ Κένιγκ. Ο ίδιος αναγκάσθηκε να πετάξει 2.000 με 3.000 λίτρα μπίρας που είχε εμφιαλώσει τον Οκτώβριο.

Πάνω από 1.000.000 οχήματα ανακαλεί η Mercedes-Benz στις ΗΠΑ λόγω βλάβης στο σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Το πρόβλημα ε­ντοπίζεται σε 1.292.258 αυτοκίνητα και έχει να κάνει με τη λειτουργία eCall, που ειδοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αστυνομία, Τροχαία, ασθενοφόρα) σε περίπτωση ατυχήματος, μεταδίδοντας την ακριβή θέση του οχήματος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ