Φιλαράκια… Στουρνάρας – Ντράγκι!

Φιλαράκια… Στουρνάρας – Ντράγκι!

-«Του πιστώνουμε ότι έμεινε η Ελλάδα στο ευρώ», λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Πώς τα φέρνει η ζωή όταν έχει κέφια… Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέλαβε πρωθυπουργός της Ιταλίας. Πώς να μη χαίρεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας που ένας φίλος από τη δεκαετία του ’90, ο Μάριο Ντράγκι, έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας;

«Τον γνώρισα τη δεκαετία του ’90 στις συνεδριάσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, όταν ο Μάριο Ντράγκι ήταν γενικός διευθυντής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής». Τότε ο Στουρνάρας ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Ήταν εκείνα τα χρόνια που η Ελλάδα προετοιμαζόταν να μπει στην ΟΝΕ.

«Με τον Μάριο Ντράγκι για έξι χρόνια καθόμασταν σε διπλανές καρέκλες. Από την εποχή εκείνη, οι δυο μας έχουμε μείνει. Έχουμε γράψει πολλά χιλιόμετρα. Συμπέσαμε ξανά όταν έγινα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και εκείνος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κε­ντρικής Τράπεζας. Του πιστώνουμε σε μεγάλο βαθμό ότι η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ, έκανε πολλά, όπως και το 2015. Έχουμε να τα πούμε από κοντά από το βράδυ του Οκτωβρίου του 2019. Ήταν όταν ο Μάριο Ντράγκι αποχωρούσε από τη διοίκηση της ΕΚΤ και βρέθηκε στην Αθήνα για να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και προς τιμήν του διοργανώθηκε κλειστό δείπνο στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ