Τον χαβά του… οι βορειομακεδόνες!

Τον χαβά του… οι βορειομακεδόνες!

Πάνω που πήγαμε να πούμε μπράβο στη βορειομακεδονική κυβέρνηση, αυτή μας το χάλασε. Διαβάσαμε ειδήσεις από τη γειτονική χώρα, που τόνιζαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έδινε άδεια για λειτουργία οργανώσεων που έχουν στον τίτλο τους τον όρο «Μακεδονία». Και όλοι σκέφθηκαν ότι άρχισε να εφαρμόζεται με ακόμη πιο διασταλτική ερμηνεία μία από τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όμως, λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η διάψευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι κάθε άλλο παρά κόβονται οι αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία οργανώσεων με τον όρο «Μακεδονία» στον τίτλο τους.

Και υπενθύμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει τη χρήση των όρων «Μακεδονία» και «μακεδονικός» από οργανώσεις και συλλόγους που δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Επιπλέον, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει τις πινακίδες με την ονομασία ΠΓΔΜ.

Απλώς θέλαμε να ξέρουμε αν η βορειομακεδονική κυβέρνηση έχει ξανατοποθετήσει τις ταμπέλες που προσχηματικά είχε βάλει στη βάση των αγαλμάτων, οι οποίες παραποιούν την ελληνική ιστορία… Και μετά θα δούμε και τις πινακίδες στους δρόμους.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ