Φοβερά προβλήματα έχει το Γηροκομείο Πειραιά

Φοβερά προβλήματα έχει το Γηροκομείο Πειραιά

O κορονοϊός δεν άφησε αλώβητο το εμβληματικό Γηροκομείο, που βρίσκεται δίπλα από τον Ναό της Ευαγγελίστριας και διοικείται από συμβούλιο στο οποίο πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Πειραιά, ενώ μετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι ως εκπρόσωποι του δήμου.

Επειδή εδώ κι έναν περίπου χρόνο το ίδρυμα δεν έχει έσοδα, αφού νέες εισαγωγές δεν γίνονται, ενώ δεν εισπράττει ούτε τα ενοίκια, που είναι το κύριο έσοδό του, αφού δεν πληρώνει κανένας, και τα οικονομικά του προβλήματα είναι ανυπέρβλητα. Η Εκκλησία δεν μπορεί να συνδράμει γιατί οι ναοί είναι κλειστοί και δεν εισπράττει, το κράτος δεν έχει υποχρέωση γιατί δεν είναι ΝΠΔΔ και το λουκέτο φαντάζει αναπόφευκτο. Μόνο με θαύμα θα σωθεί η κατάσταση, λένε εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο δήμος έχει αποφασίσει να δώσει ένα πόσο ύψους 50.000 ευρώ, ενώ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, που είχε επισκεφθεί την Πέμπτη το Γηροκομείο, δεσμεύθηκε να εξασφαλίσει επιχορήγηση 200.000 ευρώ.

Όμως τα έξοδα είναι 100.000 ευρώ τον μήνα και δεν μειώνονται, γιατί το προσωπικό δεν μπορεί να βγει σε διαθεσιμότητα, επειδή το ίδρυμα λειτουργεί. Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος για τους 150 αδύναμους γέρο­ντες και γερόντισσες που ζουν εκεί είναι άμεσος.

Ο κ. Μώραλης είπε ότι θα επιδιώξει να κινήσει τις διαδικασίες για να γίνει ΝΠΔΔ, αλλά αυτό ούτε εύκολο είναι ούτε μπορεί να γίνει σύντομα. Όποτε η θηλιά σφίγγει…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ