Στριμωγμένος ο Μητσοτάκης από το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Λιγνάδη

Στριμωγμένος ο Μητσοτάκης από το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Λιγνάδη

Για επιχείρηση συγκάλυψης τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Στη δίνη του σκανδάλου με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου έχει περιέλθει η κυβέρνηση αλλά και ο Κυρ. Μητσοτάκης προσωπικά. Οι άστοχοι, απαράδεκτοι και προκλητικοί χειρισμοί που έγιναν στην υπόθεση με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτη και ηθοποιό Δ. Λιγνάδη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Κόμματα, φορείς, οργανώσεις αλλά και προσωπικότητες από όλους τους χώρους εγκαλούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για επιχείρηση συ­γκάλυψης μιας σκοτεινής υπόθεσης (με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων) που έχει συ­γκλονίσει το Πανελλήνιο.

Η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, που βρίσκεται στην καρδιά του τυφώνα, αποκρούει τα περί συ­γκάλυψης και υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε μέχρι πρότινος για τις πράξεις για τις οποίες καταγγέλλεται ο κ. Λιγνάδης. Εν μέσω γενικής κατακραυγής ανακοίνωσε ότι έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του πρωθυπουργού, πετώντας έτσι το… μπαλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου. Κίνηση που έχει προκαλέσει την έ­ντονη δυσφορία του κ. Μητσοτάκη, ενώ φήμες τον θέλουν αποφασισμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή της, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού έχουν ζητήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν τις πράξεις του Δ. Λιγνάδη. «Η ευθύνη της προσπάθειας συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον Κυρ. Μητσοτάκη», υπογράμμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο Δ. Λιγνάδης ήταν προσωπική του επιλογή για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ακόμη, χαρακτήρισε εξοργιστικό το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού δεν θεώρησε σκόπιμο να υποβάλει την παραίτησή της. Σε δηλώσεις της η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι Κυρ. Μητσοτάκης και Λ. Μενδώνη έσπασαν κάθε ρεκόρ θράσους και υποκρισίας.

Μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης και τόνισε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις κάποιος έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή του, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η λέξη «φιλότιμο» είναι παντελώς άγνωστη στην κυβέρνηση. Το ΚΚΕ από την πλευρά του επισήμανε ότι οι ευθύνες Κυρ. Μητσοτάκη και Λ. Μενδώνη δεν παραγράφονται, ενώ άσκησε κριτική και στους δύο διότι, παρά τις φήμες και τις καταγγελίες, διατήρησαν ως την τελευταία στιγμή τον Δ. Λιγνάδη στη θέση του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: tanea.gr


Σχολιάστε εδώ