Μ. Ιγνατίου: Ούτε το ΝΑΤΟ δέχεται τους S-400: Έκανε πίσω ο Στόλτενμπεργκ, απόλυτη η θέση των Αμερικανών…

Μ. Ιγνατίου: Ούτε το ΝΑΤΟ δέχεται τους S-400: Έκανε πίσω ο Στόλτενμπεργκ, απόλυτη η θέση των Αμερικανών…

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ,
στο Hellas Journal

Η κόντρα της Αμερικής και της Τουρκίας, που αφορά πολλά ζητήματα, μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Το θέμα των S-400 είναι πάντα στην κορυφή της ατζέντας της Αμερικής, αλλά και του ΝΑΤΟ, καθώς όλα τα κράτη μέλη διαφωνούν με την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει και να θέσει σε λειτουργία το ρωσικό σύστημα.

Μέχρι και ο φιλότουρκος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί εναντίον των S-400, διότι τώρα έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, όχι με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κάλυπτε την Τουρκία στο θέμα αυτό.

Θυμίζω ότι ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής μέχρι το τέλος αντιστεκόταν στις κυρώσεις και συναίνεσε όταν επέμενε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Θυμίζω επίσης ότι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για μεγάλο διάστημα έκανε τον …Κινέζο για το θέμα και άφηνε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα το είχε η Αμερική, όχι η Ατλαντική Συμμαχία. Ήταν προκλητική η στάση του και φέρει ευθύνη για την αύξηση της αλαζονείας της κατοχικής Τουρκίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ