Δείτε ποιό θα είναι κόστος μιας παρατεταμένης πανδημίας, αν δεν εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός

Δείτε ποιό θα είναι κόστος μιας παρατεταμένης πανδημίας, αν δεν εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός

Με βάση τη μελέτη καθηγητών δύο Πανεπιστημίων, του Κοχ και του Μέριλαντ, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, ακόμη κι αν εμβολιασθεί το σύνολο του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών, αλλά όχι και οι πληθυσμοί των φτωχότερων κρατών, το κόστος μιας παρατεταμένης πανδημίας θα επιβαρύνει δυσανάλογα τις ανεπτυγμένες οικονομίες, ήτοι κατά 49%. Άλλο που δεν θέλουν οι εταιρείες που έχουν πάρει τη δουλειά… Η ζημιά θα είναι δυσθεώρητη, θα ανέλθει στα 9,2 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Rand Corporation, η ολιγωρία στην εμβολιαστική διαδικασία μπορεί να αφαιρεί από την παγκόσμια οικονομία 1,2 τρισ. δολάρια κάθε χρόνο. Το κύμα του εθνικισμού των εμβολίων μπορεί να κοστίσει στις χώρες υψηλού εισοδήματος 119 δισ. δολάρια τον χρόνο, όταν το κόστος που θα καταβάλουν για να διασφαλίσουν εμβόλια για τις φτωχές χώρες δεν θα υπερβεί τα 25 δισ. δολάρια.

Ειδική μάσκα, αλλά πιο ακριβή και ασφαλής…

Αυξάνει το κόστος της μάσκας που θα προστατεύει περισσότερο τον πολίτη από τη μάσκα μιας χρήσης. Ήδη στην Αυστρία και στη Γερμανία απαγορεύτηκε η χρήση απλών υφασμάτινων μασκών σε καταστήματα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώρους παροχής υπηρεσιών και δημόσια κτίρια, και αντικαθίστανται από μάσκες τύπου FFP2 (και Ν95), που μπορούν να φιλτράρουν μέχρι και το 95% των επικίνδυνων σωματιδίων.

Η μάσκα παραμένει βασικό όπλο μας μέχρι να εμβολιασθεί το ποσοστό του πληθυσμού που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα «τείχος ανοσίας».

Στη γειτονιά μας και το ρωσικό εμβόλιο

Η Σερβία έχει πλέον το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, στην οποία μεταφέρθηκε μέσω του Αεροδρομίου του Σεράγεβο με σκοπό να προωθηθεί στη Σερβική Δημοκρατία (RS), τη μία από τις δύο κρατικές οντότητες της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (η άλλη αποτελείται από μουσουλμάνους και Κροάτες). Η συνολική ποσότητα είναι 400.000 δόσεις, που αρκούν για να εμβολιαστούν οι 200.000

Σέρβοι της Βοσνίας.

90.000.000 έναντι 25! Αυτή είναι η… ισότητα που επικρατεί στη Γη. Το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 60% των εμβολίων.
Από τα 90.000.000 ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί μέχρι τώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μόνο οι 25 (είκοσι πέντε) ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική!
Αυτή είναι η ισότητα της ζωής στον πλανήτη μας. Σε κάθε 3.600.000 Ευρωπαίους, εμβολιάζεται και ΕΝΑΣ Αφρικανός!
Με βάση τη μελέτη του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, η άνιση διανομή των εμβολίων θα στοιχίσει από 1,5 έως 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην παγκόσμια οικονομία, υπό την προϋπόθεση ότι θα εμβολιασθεί ο μισός πληθυσμός του αναπτυσσόμενου κόσμου μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ