Προβληματικός ο εμβολιασμός στην επαρχία Ερμιονίδος

Προβληματικός ο εμβολιασμός στην επαρχία Ερμιονίδος

Η αρμόδια επιτροπή αποφά­σισε για τον εμβολιασμό των 20.000 περίπου κατοίκων της επαρχίας την επιλογή μεταξύ του Νοσοκομείου Ναυπλίου και του Ιατρείου στις Σπέτσες, που λειτουργεί ως παράρ­τημα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου. Η επιλογή αυτή είναι εσφαλμένη για τους κατωτέρω λόγους:

Το Ναύπλιο απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από την επαρ­χία και απαιτούνται τουλά- χιστον έξι ώρες για τη μετακίνηση και τον εμβολιασμό. Η πρόσβαση των Σπετσών είναι επίσης άκρως προβλη­ματική τον χειμώνα. Γίνεται μόνον από την ακτή της Κόστα με το φεριμπότ και ο χρόνος μετακίνησης και εμβολιασμού υπερβαίνει τις πέ­ντε ώρες.

Για τις μετακινήσεις είναι επίσης και σημαντική η οικονομική επιβάρυνση και ιδιαίτερα για τους υπερήλικες, που είναι αναγκαία η παρουσία και συνοδού. Αποτέλεσμα είναι ότι ο αριθμός των εμβολιασθέντων άνω των 80 ετών εφάπτεται του μηδενός και ο αριθμός των εγγεγραμμένων του στα 13 φαρμακεία της επαρχίας υπερ­βαίνει τον αριθμό 4.000. Η λύση είναι απλή και άμεσα εφαρμόζεται. Με εντολή της Επιτροπής για την επίσπευση της διαδικασίας εμβο- λιασμού των κατοίκων από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ