Γ. Κωνσταντάτος στο “Π”: Στην πόλη μας κανείς δεν μένει μόνος του…

Γ. Κωνσταντάτος στο “Π”: Στην πόλη μας κανείς δεν μένει μόνος του…

-Όλοι είμαστε μια οικογένεια

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ
Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης


Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, έκανα αξία μου μία βασική αρχή της πολιτικής. «Ο πολιτικός, με κάθε πράξη του, θα πρέπει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών που τον ε­μπιστεύονται με την ψήφο τους και όχι το αντίθετο».

Βασικός κανόνας της πολιτικής λέει ότι για έναν πολιτικό πάντα το ταμείο γίνεται στην κάλπη, η οποία είναι και ο απόλυτος κριτής. Ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου οι αποφάσεις μίας δημοτικής αρχής έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών, η ψήφος τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ήδη, ως δημοτική αρχή στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης διανύουμε τη δεύτερη θητεία, με καθολική αποδοχή του έργου μας (68,24%) από τους δημότες, που αποτυπώθηκε και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Καθημερινά προσπαθώ να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, όπου όλοι μας δοκιμαζόμαστε από τον κορονοϊό.

Παρά τις δυσκολίες, το δημοτικό έργο δεν έχει σταματήσει. Η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ανακατασκευάσαμε τα 2 κεντρικά γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης (Αργυρούπολη και Σούρμενα Ελληνικού), ενώ αναβαθμίσαμε τον φωτισμό της πόλης με νέο, σύγχρονο και αποδοτικότερο (τύπου led), εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Παράλληλα, ξεκινάμε να κατασκευάζουμε σε όλη την πόλη μικρά πρότυπα πάρκα καλλισθενικής γυμναστικής. Όλοι οι κάτοικοι που αγαπούν τη γυμναστική θα μπορούν να τα επισκέπτονται και να αθλούνται. Αυτά θα προστεθούν στις 28 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και τα 5 οικογενειακά πάρκα που υπάρχουν ήδη στην πόλη μας, καθιστώντας την πόλο έλξης για όλα τα νότια προάστια. Επίσης, έχουμε ενισχύσει την κοινωνική μας πολιτική, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, καθώς λόγω κορονοϊού πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη βοήθειας. Όλες μας οι κοινωνικές δομές, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ., βρίσκονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Στην πόλη μας κανείς δεν μένει μόνος του και είμαστε όλοι μία οικογένεια. Πάνω σε αυτό το αξιακό σύνθημα, όλες μας οι κοινωνικές υπηρεσίες καθημερινά στηρίζουν και δίνουν λύσεις στις ευπαθείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης. Ελληνικό: «Η πρωτεύουσα των Επενδύσεων».

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που θα συντελεστεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχει χαρακτηριστεί, δικαίως, από οικονομικούς παράγοντες ως «Game Changer» για την ελληνική οικονομία. Η «οραματική» επένδυση στο Ελληνικό θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα ραγδαίων θετικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, που θα επηρεάσουν ολόκληρη την Αττική και θα αλλάξουν τον χαρακτήρα τόσο των νοτίων προαστίων όσο και του δήμου μας.

Τα τελευταία 75 χρόνια το Ελληνικό υπήρξε ο «φτωχός συγγενής» της Νότιας Αθήνας. Κυρίως γιατί δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δική του παραλία, τη μαρίνα και να πραγματοποιήσει εμπορικές δρά­σεις στην περιοχή του, ισάξιες αυτών των όμορων δήμων. Η ανάπτυξη σε βάθος δεκαπενταετίας θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και η τοπική οικονομία θα τονωθεί. Παράλληλα, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλη επένδυση, θα δημιουργηθούν και αρκετά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ως δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, θα διασφαλίσω τα μέγιστα δυνατά οφέλη, όχι μόνο για την πόλη μου αλλά και για τις όμορες περιοχές, ώστε να υπάρξει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη Νότια Αττική.

Όραμά μου είναι ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, με την προσθήκη των νέων συνοικιών που θα δημιουργηθούν μέσα από την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και στον μητροπολιτικό πόλο Αγ. Κοσμά, να γίνει δήμος αναφοράς σύγχρονων τεχνολογιών αστικής διαχείρισης και πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ