Εμ. Φράγκος στο «Π»: Απολογισμός παρουσίας Ελληνικής Λύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εμ. Φράγκος στο «Π»: Απολογισμός παρουσίας Ελληνικής Λύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥ
Ευρωβουλευτή Ελληνικής Λύσης


Στόχοι μας: Πατρίδα και έλληνες αγρότες. Στόχος μας να κοιτάζουμε στα μάτια τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν.

Διεκδικούμε, δεν αποδεχόμαστε τίποτα μοιρολατρικά, ακόμα και όταν όλο το σύστημα μας βάζει στην άκρη, ακριβώς γιατί διεκδικούμε.

20 μήνες μετά την εκλογή της Ελληνικής Λύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πίστη στους στόχους μας μας χαλυβδώνει.

Οι μέθοδοι επίτευξης των στόχων βελτιώνονται, καθώς η κατοχή 1/705 έδρες επιφέρει αποτέλεσμα μόνο όταν δημιουργούμε πλειοψηφίες γύρω από τα αιτήματά μας.

Κοιτάζουμε στα μάτια τους ψηφοφόρους μας, καθώς οι νίκες μας είναι χειροπιαστές. Ενδεικτικά:

1) Με την παρέμβασή μας αποσύρθηκαν προϊόντα «φέτας», μη προερχόμενα από την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.
2) Προτείναμε και περάσαμε στην Ολομέλεια την άμεση παρέμβαση της ΕΕ εναντίον όποιας χώρας αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, σε μια χρονική περίοδο που τρία κράτη-σύμμαχοι της Τουρκίας είχαν εκφράσει σχετική διάθεση, δίνοντας παράλληλα τη μάχη για την υπερψήφιση των κυρώσεων στην Τουρκία.
3) Αποσπάσαμε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, μπλοκάροντας τις εισαγωγές ψαριών, εφόσον αυτά έχουν αλιευτεί παράνομα, λάθρα και άναρχα (αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν την αξιοποιεί).
4) Βοηθάμε την Ελλάδα στις διεθνείς τις σχέσεις με κρίσιμους συμμάχους, είτε πρόκειται για τη Ρωσία, την Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ινδία ή τη Σερβία, δίνοντας και συχνά κερδίζοντας πλήθος μικρών μαχών.
5) Είμαστε πρώτοι μεταξύ των ελλήνων ευρωβουλευτών σε γραπτές ερωτήσεις προς τα άλλα δύο θεσμικά όργανα και πρώτοι σε αριθμό κατατεθειμένων τροπολογιών για την παρούσα θητεία και με αυξανόμενη αποτελεσματικότητα στην αποδοχή του έργου μας.
6) Μεταφέρουμε στην Ευρωβουλή τη φωνή των Ελλήνων, που στο σύνολό τους δεν θέλουν την αντικατάσταση του ελληνικού έθνους από έναν αφροασιατικό πληθυσμό, αποκαλύπτοντας τις κρυφές συνεννοήσεις της κυβέρνησης προς την αντίθετη κατεύθυνση.
7) Έχουμε ασχοληθεί με τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, της ελιές, τις φακές Εγκλουβής, το ούζο και τον χαλβά Αγιάσου, μέσα από γραπτές ερωτήσεις υποστήριξής τους αλλά και μέσα από στοχευμένες τροπολογίες.

Πρόσφατα υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης πρόταση για τη δημιουργία Μακροπεριφέρειας Μεσογείου για την ειδική φροντίδα όσον αφορά την εξαγωγιμότητα των μεσογειακών προϊόντων.
Συχνότατα καταγγέλλουμε τις παράνομες εισαγωγές, τις ελληνοποιήσεις προϊόντων ή τις εισαγωγές προϊόντων που δεν τηρούν τις υψηλές ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, είτε πρόκειται για αλβανικές ντομάτες είτε για τουρκικά «φυστίκια Αιγίνης».
8) Είμαστε «άσχημα νέα» για την Τουρκία, ξεσκεπάζοντας το τουρκικό λόμπι εντός της Ευρωβουλής, πολεμώντας τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διεκδικώντας ευρωπαϊκές δράσεις κατά της Τουρκίας αναφορικά με Συρία, Λιβύη, Καύκασο και υπέρ της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και του ευρύτερου Ελληνισμού, με πρόσφατο παράδειγμα την πρωτοβουλία για απτή, άμεση υποστήριξη στην Ίμβρο και στην Τένεδο.
9) Απέναντι στην παραχάραξη της Ιστορίας, καταγγέλλουμε με στοιχεία την αποτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών και το απαράδεκτο αποτέλεσμα που αυτή έχει, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό για τα μακεδονικά μας προϊόντα.
10) Απαραίτητη προϋπόθεση είναι λοιπόν το «παιχνίδι γοητείας», υποστηρίζοντας τις θέσεις συναδέλφων και δεχόμενοι την υποστήριξή τους. Περηφανευόμαστε ότι κερδίζουμε το παιχνίδι, κατανοώντας τους όρους του, με δραστηριότητα που φέρνει τους ξένους συναδέλφους εγγύτερα στις θέσεις μας. Πρόσφατα υποστηρίχθηκε μαζικά η πρωτοβουλία μας για την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών συμμοριών εκβιασμών (sextortion). Αντίστοιχα μεγάλη αποδοχή είχε η πρωτοβουλία για υιοθέτηση πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος, την οποία δεν υπέγραψε κανείς ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, συνυπογράφουμε πλήθος ψηφισμάτων για πρωτοβουλίες σε τρίτες χώρες, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης από αυτές τις χώρες.

Και, βεβαίως, όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα την αυξανόμενη θετική προδιάθεση των υπολοίπων ευρωβουλευτών προς τις πρωτοβουλίες μας για την Ελλάδα. Με συγκίνηση κοιτάζουμε στα μάτια των Ελλήνων και με το χέρι στη καρδιά μας τους λέμε: Καταφέραμε πολλά.

Με συγκίνηση και με περηφάνια λέμε ότι καταφέραμε ως σήμερα να υπηρετήσουμε καλά την Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα το (ανα)γνωρίζει αυξανόμενα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ