Σε ολομέτωπη επίθεση προχωρεί ο Τσίπρας

Σε ολομέτωπη επίθεση προχωρεί ο Τσίπρας

– Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της κυβέρνησης, λένε στην Κουμουνδούρου

«Πόλεμος παντού» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση αλλά και τον Κυρ. Μητσοτάκη. «Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», υπογραμμίζουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Απώτερος στόχος η αποδόμηση του πρωθυπουργικού προφίλ του κ. Μητσοτάκη αλλά και η απαξίωση της κυβέρνησης, ούτως ώστε σταδιακά να απωλέσουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, ενώ ο κ. Τσίπρας σε μια αποστροφή των λόγων του σημείωσε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει». Γνωρίζει ωστόσο ότι για να γίνει η «μεγάλη στροφή» θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αστοχίες και οι παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας οριοθετούν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν «προνομιακό πεδίο» για την άσκηση σκληρής, όσο και ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Κι αν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες οι πολίτες έδειχναν να… αγνοούν τις αιτιάσεις που διατύπωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να ακούσουν και να συμμεριστούν την κριτική του προς την κυβέρνηση.

Μπροστά στον κ. Τσίπρα ανοίγεται… πεδίον δόξης λαμπρόν για την άσκηση αντιπολίτευσης, καθώς, εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας, σκληρή κριτική επιδέχονται και οι χειρισμοί της κυβέρνησης όσον αφορά τις συνέπειες σε τομείς όπως η οικονομία, η απασχόληση, οι κοινωνικές δομές κ.ά.

Η πραγματική διάσταση των τελευταίων αυτών προβλημάτων θα αναδυθεί μετά το πέρας της πανδημίας, οπότε η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μαύρες τρύπες που θα αφήσει πίσω του ο κορονοϊός. Η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν να δίνουν έμφαση στα θέματα της Παιδείας και της Δημόσιας Ασφάλειας, όπου η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι –σε αρκετές περιπτώσεις– και αυταρχική και α­ντιδημοκρατική. Στόχος τους είναι να διεγείρουν τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών και να δημιουργήσουν ένα τσουνάμι αντιδράσεων.

Θέλοντας να απαξιώσει τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τον παραλλήλισε με τον Ντ. Τραμπ, λέγοντας ότι στο ζήτημα της πανδημίας «πολιτεύεται με fake news» και πως τα πεπραγμένα της κυβέρνησης «θα τα ζήλευε ο Όργουελ» και ότι «μετά το ‘‘1984’’ θα είχε φτιάξει το ‘‘2021’’».

Αν και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ ψηφίσθηκε από τη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης και να στηρίζει φοιτητές και πρυτάνεις στην προσπάθειά τους να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις που έφερε η Ν. Κεραμέως. Παράγοντες μάλιστα της Κουμουνδούρου διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και –λόγω των σφοδρών αντιδράσεων– δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ