Όλοι «ψαρεύουν στα ανοιχτά» της ΝΔ

Όλοι «ψαρεύουν στα ανοιχτά» της ΝΔ

– Στήνουν κόμματα για να «μαζέψουν στα δίχτυα» τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της

Έντονη κινητικότητα εκδηλώνεται στη «δεξιά πολυκατοικία», με παρασκηνιακές διεργασίες, ίντριγκες και ζυμώσεις για νέα κόμματα που θα στεγάσουν πολιτικά τους απογοητευμένους από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για στελέχη και ψηφοφόρους που είναι άκρως δυσαρεστημένοι από την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση σε μείζονα ζητήματα, όπως τα εθνικά θέματα, το Μεταναστευτικό κ.ά.

Για τους περισσότερους εξ αυτών η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου δεν συνιστά πόλο έλξης. Και αυτό διότι οι θέσεις του σε κοινωνικά θέματα είναι ακραίες και αναχρονιστικές, ενώ έχει μια σταθερή ροπή προς τις… θεωρίες συνωμοσίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ελληνική λύση δεν θα ωφεληθεί από τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας.
Χαμηλές είναι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει στο δεξιό ακροατήριο και ο… συνεταιρισμός Θ. Τζήμερου και Φ. Κρανιδιώτη, που δείχνει να είναι παράταιρος. Απότοκο της κινητικότητας που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς είναι η εξαγγελία του δημοσιογράφου Γ. Τράγκα ότι προχωρεί στην ίδρυση νέου κόμματος υπό την ονομασία «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Ο ίδιος δηλώνει κεντροδεξιός και… παλαιοκαραμανλικός. Την προσχώρησή του στο νέο κόμμα ανακοίνωσε ήδη ο πρώην βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, με την επισήμανση ότι… μια νέα εποχή ξεκινάει για τη χώρα. Την ίδια στιγμή στελέχη με θητεία στη Νέα Δημοκρατία την περίοδο του Κ. Καραμανλή (Χρ. Ζώης, Β. Αντώναρος, Άρης Σπηλιωτόπουλος κ.ά.) διερευνούν το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα έχει ως αναφορά τον χώρο του Κέντρου.

Ανάλογες συζητήσεις είχαν γίνει και προ τριετίας, αλλά δεν είχαν καταλήξει πουθενά. Ο βασικός λόγος είναι ότι κανένα από τα στελέχη που μετείχαν στις διεργασίες δεν διέθετε το πολιτικό και κοινωνικό εκτόπισμα προκειμένου να ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα. Οι προτάσεις που έγιναν προς τρίτα πρόσωπα δεν βρήκαν καμιά α­νταπόκριση, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι η προσπάθεια δεν συγκέντρωσε τη στήριξη παραγόντων που θα εξασφάλιζαν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για να προχωρήσει ο σχεδιασμός.

Τα ίδια πάνω – κάτω προβλήματα υπάρχουν και αυτήν τη φορά. Αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι οικονομικός παρά­γοντας με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα είναι διατεθειμένος να στηρίξει το εγχείρημα, πρόσωπα του περιβάλλοντός του το διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να στηρίξει ένα νέο κόμμα είναι ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης που ιδεολογικά κινούνται στον χώρο της Δεξιάς και είναι σε ανοιχτή σύγκρου­ση με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με προσοχή τα τεκταινόμενα στα δεξιά τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν όλες αυτές οι διεργασίες εγκυμονούν κινδύνους για την κυβέρνηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ