Μικρά οικονομικά: “Δεν είμαστε ούτε στις 25 ελκυστικότερες περιφέρειες της Ευρώπης”…

Μικρά οικονομικά: “Δεν είμαστε ούτε στις 25 ελκυστικότερες περιφέρειες της Ευρώπης”…

Τέλος στο άβατο…
Προσγείωση στην πραγματικότητα με το άρθρο του καθηγητή του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Πετράκη.

«Χρειαζόμαστε την ανάκαμψη μετά τον Covid-19. Δεν είμαστε ούτε στις 25 ελκυστικότερες περιφέρειες της Ευρώπης ούτε έχουμε καμία από τις ελκυστικότερες πόλεις για να έλθουν ξένες επενδύσεις. Χρειάζονται πλέον κανόνες και λογοδοσία που θα καταλαμβάνουν όλες τις διοικητικές δομές μέχρι το άβατο των κλειστών συστημάτων διοίκησης».

Αμήν και πότε…

50 τρισ. δολ. στο πιάτο…

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γουίντες, διευθύνοντα σύμβουλο της Standard Chartered της Βρετανίας, η μετάβαση σε μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον αντιπροσωπεύει μια επενδυτική ευκαιρία ύψους 50 τρισ. δολαρίων. «Είναι ενδιαφέρουσα υπόθεση γιατί αυτό θα είναι καλό για την κοινωνία αλλά και γιατί θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις στους επενδυτές», λέει ο Γουίντες.


♦ ♦ ♦  Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται εκεί στην Bank of America. Λένε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επιστρέψει μετά την άνοιξη του 2021. Ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο κανονικότητας, με τον τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης να κινείται στο 0,2% (!) κατά μέσο όρο το 2022 (!). Και η ΒοfA προσθέτει ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 2,8%! Στην πράξη θα φανεί…

♦ ♦ ♦  Το 71,4% των μικρών επιχειρήσεων δήλωσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν ανεπαρκή. Το 91,7% επηρεάστηκε από την πανδημία, το 92,7% εμφάνισε πτώση τζίρου και το 54,8% αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ