Η αποστολή Hope Probe Mars των ΗΑΕ στέλνει την πρώτη εικόνα του κόκκινου πλανήτη

Η αποστολή Hope Probe Mars των ΗΑΕ στέλνει την πρώτη εικόνα του κόκκινου πλανήτη

Η πρώτη αποστολή του Άρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έστειλε την πρώτη εικόνα του κόκκινου πλανήτη.

Η αποστολή Emirates Mars, γνωστή ως «Ελπίδα», έφτασε στον κόκκινο πλανήτη την Τρίτη και μπήκε επιτυχώς σε τροχιά στην πρώτη της προσπάθεια. “Η μετάδοση της πρώτης εικόνας του Hope Probe για τον Άρη είναι μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία μας και σηματοδοτεί πως τα ΗΑΕ θα ενταχθούν στα προηγμένα έθνη που εμπλέκονται στην εξερεύνηση του διαστήματος”, δήλωσε ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ Αλ Ναχάν, παράλληλα με την εικόνα στο Twitter την Κυριακή .

“Ελπίζουμε ότι αυτή η αποστολή θα οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις σχετικά με τον Άρη που θα ωφελήσουν την ανθρωπότητα”, πρόσθεσε.

Η άφιξη του διαστημικού σκάφους στον Άρη έκανε τα ΗΑΕ ως την πέμπτη χώρα στην ιστορία που έφτασε στον κόκκινο πλανήτη – και μια πρώτη για τον αραβικό κόσμο.

Το Hope Probe – το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρία επιστημονικά όργανα – θα δημιουργήσει το πρώτο πλήρες πορτρέτο της ατμόσφαιρας. Τα όργανα θα συλλέγουν σημεία ατμοσφαιρικών δεδομένων, καθώς και θα υπολογίζουν τις εποχιακές και καθημερινές αλλαγές, οι οποίες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς είναι η δυναμική του κλίματος και οι καιρικές συνθήκες στα διάφορα στρώματα της ατμόσφαιρας του Άρη. Οι ειδικοί ελπίζουν επίσης να μάθουν περισσότερα για το πώς η ενέργεια και τα σωματίδια – όπως το οξυγόνο και το υδρογόνο – κινούνται μέσω της αττικής ατμόσφαιρας.

Η Hope Probe ήταν μία από τις τρεις αποστολές του Άρη που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με το Rever Perseverance της NASA, το οποίο θα προσγειωθεί στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου και το Tianwen-1 της Κίνας, το οποίο εισήλθε με επιτυχία στην τροχιά του πλανήτη την Τετάρτη.

Και οι τρεις αποστολές ξεκίνησαν περίπου την ίδια στιγμή λόγω ευθυγράμμισης μεταξύ του Άρη και της Γης στην ίδια πλευρά του ήλιου, κάνοντας ένα πιο αποτελεσματικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη.

paron.gr με πληροφορίες CNN i


Σχολιάστε εδώ