ΑΓΡΙΟ ΘΥΜΑΡΙ

ΑΓΡΙΟ ΘΥΜΑΡΙ


Συγγραφέας
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ
Μεταφραστής
Θεοδώρα Δαρβίρη


Ο Όλιβερ Ντομπς ήταν πρώτα θεατρικός συγγραφέας και μετά άνθρωπος. Γι’ αυτόν οι άλλοι δεν ήταν παρά εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του και να πετυχαίνει τους στόχους του. Παρόλο που είχε ραγίσει την καρδιά της Βικτόρια Μπράντσο, όταν εμφανίστηκε στο κατώφλι της με τον δίχρονο γιο του αγκαλιά, εκείνη δεν μπόρεσε να του κλείσει την πόρτα και να τον διώξει. Τώρα οι τρεις τους ξεκινούν για μια ανοιξιάτικη εκδρομή σ’ ένα κάστρο στη Σκοτία. Εκεί η Βικτόρια θα συναντήσει τον ιδιοκτήτη και θα συνειδητοποιήσει ότι τα κοιμισμένα συναισθήματά της θα ξυπνήσουν και πάλι.

Από τη ρομαντική πένα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ μια ιστορία για μια γυναίκα που μαθαίνει να συγχωρεί τον πρώην αγαπημένο της, αλλά και τον εαυτό της, όταν τον συνοδεύει σ’ ένα ταξίδι όπου ανακαλύπτει ότι ο έρωτας είναι πάντα μια πιθανότητα. 

 

Απόσπασμα βιβλίου 

…Οι δείκτες στο καμπαναριό της εκκλησίας έδειχναν δώδεκα παρά δέκα εκείνο το τσουχτερό πρωινό του Φεβρουαρίου όταν ένα μεγάλο, παλιό Volvo έστριψε στη γωνία στο σαγματοποιείο και άρχισε να κατηφορίζει αργά τον κεντρικό δρόμο με τα φαρδιά πλακόστρωτα πεζοδρόμια. Ο νεαρός άντρας στο τιμόνι μπορούσε να δει ως πέρα μακριά, αφού ο δρόμος ήταν άδειος και η ορατότητα ανεμπόδιστη. Έτσι, πρόσεξε τη γοητευτική ανομοιομορφία των σπιτιών και των καταστημάτων με τις στρογγυλεμένες προσόψεις, την ελκυστική προοπτική του τοπίου ευθεία μπροστά και είχε μια φευγαλέα εικόνα από τα πλαισιωμένα με ιτιές λιβάδια στο βάθος. Πάνω ψηλά, σε έναν χειμωνιάτικο ουρανό γεμάτο ταξιδιάρικα σύννεφα, ένα αεροπλάνο βουτούσε προς το Χίθροου. Κατά τα άλλα, επικρατούσε ησυχία και δε φαινόταν ίχνος ανθρώπου πουθενά.
Το αυτοκίνητο πέρασε μπροστά από μια φρεσκοβαμμένη παμπ με δύο μικρά δαφνόδεντρα σε γλάστρες εκατέρωθεν της εισόδου· από ένα κομμωτήριο – Κομμώσεις Κάρολ· από μια κάβα με τρίφατση, χοντρή βιτρίνα και ένα παλαιοπωλείο γεμάτο πανάκριβες αντίκες που είχαν δει καλύτερες μέρες.
Έφτασε στο σπίτι. Πάρκαρε το αυτοκίνητο κοντά στο πεζοδρόμιο και έσβησε τη μηχανή. Ο ήχος από το αεροπλάνο έσβησε παλλόμενος μέσα στην πρωινή σιγαλιά. Ένας σκύλος γάβγισε, ένα πουλί κελάηδησε, θαρρείς παρασυρμένο από μια αραιή λιακάδα που θύμιζε άνοιξη. Βγήκε από το αυτοκίνητο, έκλεισε την πόρτα με βρόντο και στάθηκε μπροστά στην επίπεδη, συμμετρική πρόσοψη του σπιτιού χαζεύοντας τον ρόδακα στον φεγγίτη της εξώπορτας και τις αρμονικές διαστάσεις του κτιρίου.
Ένα σπίτι που κρατούσε καλά κρυμμένα τα μυστικά του, σκέφτηκε.
Ανέβηκε τα σκαλοπάτια και χτύπησε το κουδούνι. Ήταν μπρούντζινο και καλογυαλισμένο, όπως και η λεοντοκεφαλή στο ρόπτρο. Η πόρτα ήταν βαμμένη κίτρινη, καινούργια και αστραφτερή, χωρίς ούτε ένα σημάδι, ούτε μια γρατσουνιά. Στη σκιά του σπιτιού, όπου δεν το έβλεπε ο ήλιος, έκανε κρύο. Ανατρίχιασε, παρά το χοντρό μπουφάν του, και ξαναχτύπησε το κουδούνι. Ακούστηκαν βήματα και την αμέσως επόμενη στιγμή η κίτρινη εξώπορτα άνοιξε…

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ 


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ (1924-2019) γεννήθηκε στην Κορνουάλη. Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο υπηρέτησε στο Bρετανικό Nαυτικό και λίγο αργότερα δημοσίευσε το πρώτο της έργο, με το ψευδώνυμο Τζέιν Φρέιζερ, το οποίο διατήρησε για αρκετά χρόνια.
Το μυθιστόρημα που της χάρισε παγκόσμια αναγνώριση ήταν το ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΚΟΧΥΛΙΑ, που έγινε αμέσως μπεστ σέλερ και ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Με 28 μυθιστορήματα στο ενεργητικό της, η Πίλτσερ ανήκει στις δημοφιλέστερες συγγραφείς της εποχής μας.
Τα έργα της έχουν βραβευτεί, έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες.
Το 2002 χρίστηκε αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ξένη λογοτεχνία, Κοινωνικό
ISBN: 978-618-01-3312-7
ISBN e-book: 978-618-01-3313-4


Σχολιάστε εδώ