Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…

Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…

Διαβάσαμε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Λονδίνο ήταν η πρώτη έλληνα υπουργού μετά το 2013. Πραγματικά, είναι απορίας άξιον με ποια λογική οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠΕΞ, οκτώ ολόκληρα χρόνια, δεν πραγματοποίησαν μία επίσκεψη –αν όχι επίσημη, τουλάχιστον εργασίας– σε μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες, η οποία μάλιστα έχει ειδικό βάρος σε ό,τι αφορά την ίδια την Ελλάδα.

Όχι μόνο για τους φοιτητές και τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία, όχι μόνο λόγω των εμπορικών ανταλλαγών, όχι μόνο λόγω του Σίτι και της ισχυρής παρουσίας ελλήνων εφοπλιστών αλλά και γιατί η Βρετανία είναι μια ισχυρή στρατιωτικά χώρα, με έντονη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και, εκτός των άλλων, είναι και εγγυήτρια δύναμη στο Κυπριακό.

Η επίσκεψη Δένδια αποτιμάται θετικά από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά με τους Βρετανούς, ειδικά σε ό,τι αφορά το πλέγμα των σχέσεων με την Τουρκία και το Κυπριακό, πρέπει να κρατάς πολύ μικρό καλάθι. Και, κυρίως, να μην εμπιστεύεσαι τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ