Σαλαμίνα: Λειτουργεί ακόμα λατομείο που έχει… κλείσει εδώ και οκτώ μήνες!

Σαλαμίνα: Λειτουργεί ακόμα λατομείο που έχει… κλείσει εδώ και οκτώ μήνες!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Λατομείο αδρανών υλικών, που υπάρχει στη θέση Γούβα Μπατσί της Σαλαμίνας και έχει κλείσει από τον περασμένο Απρίλιο με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, λειτουργούσε μέχρι τις αρχές του μήνα!

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, που έχουν στείλει και φωτογραφίες, στις 8 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, ο τόπος σειόταν από τις εκρήξεις στο νταμάρι, ενώ ακουγόταν ο θόρυβος των σπαστήρων που κάνουν τις πέτρες χαλίκια.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων για την απομάκρυνση του λατομείου κ. Κοκκινίδης μίλησε στο Κανάλι Ένα και ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ότι το λατομείο λειτουργεί και μάλιστα κατά καιρούς έβλεπε φορτηγά να μπαινοβγαίνουν στον χώρο που υποτίθεται είναι σφραγισμένος. Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος Σαλαμίνας Μάνος Δερτούζος, με δημόσια ανάρτησή του, τόνισε ότι πριν από κάποιους μήνες και ενώ είχε ανακοινωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης επισκέφθηκε τον χώρο μαζί με τον δήμαρχο και εκπρόσωπο συνδυασμού της μειοψηφίας και διαπίστωσαν ότι λειτουργεί. Τα ερωτήματα από εδώ και πέρα είναι:

Η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας έχει αναστείλει την ισχύ των αδειών λειτουργίας του λατομείου, όπως της υποδεικνύει η Αποκεντρωμένη, ή το… ξέχασε;
Μετά τις καταγγελίες που έγιναν, πήγε η Αστυνομία να κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει τι γίνεται;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ