ΚΙΝΑΛ: Στόχος, οι απογοητευμένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης

ΚΙΝΑΛ: Στόχος, οι απογοητευμένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης

-Φ. Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Φρένο στα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες (με τη Νέα Δημοκρατία) αλλά και προοδευτικές συμμαχίες (με τον ΣΥΡΙΖΑ) βάζει η Φ. Γεννηματά και στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για αυτόνομη πορεία και διμέτωπο αγώνα. Με απώτερο στόχο να παγώσει τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εντός κι εκτός του Κινήματος Αλλαγής, θολώνουν το πολιτικό στίγμα του και τροφοδοτούν την εσωστρέφεια.

«Συμπληρώματα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε», υπογράμμισε, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Ο βασικός στόχος για τις επόμενες εκλογές παραμένει ο ίδιος: Σημαντική αύξηση του ποσοστού, ούτως ώστε το Κίνημα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Σε κάθε ευκαιρία η κ. Γεννηματά αμφισβητεί (ή και απαξιώνει) τις προθέσεις και τις κινήσεις τόσο του Κυρ. Μητσοτάκη όσο και του Αλ. Τσίπρα. «Μεταμφιέζεται ο ένας σε μεταρρυθμιστή κι ο άλλος σε σοσιαλδημοκράτη, ωστόσο δεν μπορούν να αποκρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις», τονίζει. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη», λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα τη συγκεκριμένη περίοδο, την κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία (2012 – 2014). Έσπευσε ωστόσο να σημειώσει ότι «έχουμε κλείσει αυτήν την πόρτα και εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει».

Αισιοδοξία για τις εκλογές
Κόντρα στο κλίμα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, στη Χαρ. Τρικούπη εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι στις εκλογές, όποτε αυτές κι αν διεξαχθούν, το Κίνημα θα βελτιώσει σημαντικά το εκλογικό ποσοστό του.

Υπάρχουν φυσικά και στελέχη που αμφισβητούν ανοιχτά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και κατηγορούν τις εταιρείες, τονίζοντας ότι με τις έρευνές τους υπηρετούν ενίοτε πολιτικές (κομματικές) σκοπιμότητες.

Οι προσδοκίες για αύξηση της εκλογικής επιρροής στηρίζονται στην εκτίμηση ότι το Κίνημα θα αντλήσει ψηφοφόρους από δύο βασικές δεξαμενές:

1. Τους δυσαρεστημένους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πίστεψαν στο… μεταρρυθμιστικό όραμα του Κυρ. Μητσοτάκη και… έπεσαν έξω.
2. Τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση αδυνατεί να αρθρώσει έναν πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο και κάνει βήματα πίσω ως προς την ιδεολογία του.

Στη Χαρ. Τρικούπη κοιτούν όμως και προς την πλευρά των αναποφάσιστων και εκτιμούν ότι λόγω της πόλωσης που θα υπάρξει προεκλογικά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι εξ αυτών θα επιλέξουν να δώσουν την ψήφο τους σε άλλα κόμματα.

Στο μεταξύ, αμετάβλητος παραμένει ο σχεδιασμός σχετικά με το συνέδριο και την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Οι εκλογές για νέο πρόεδρο του Κινήματος θα διεξαχθούν στο τέλος του 2021. Το ερώτημα, ωστόσο, που αιωρείται μεταξύ των στελεχών είναι αν ο προγραμματισμός πρέπει να αλλάξει στην προοπτική των πρόωρων εκλογών το ερχόμενο φθινόπωρο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ