Τσίπρας: “Αν φυγομαχήσει, θα υποστεί δεινή πολιτική ήττα” – Στην πρώτη γραμμή νέα και άφθαρτα στελέχη βγάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: “Αν φυγομαχήσει, θα υποστεί δεινή πολιτική ήττα” – Στην πρώτη γραμμή νέα και άφθαρτα στελέχη βγάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Aλ. Τσίπρας: Αν φυγομαχήσει, θα υποστεί κατά την άποψή μου δεινή πολιτική ήττα και θα είναι και μια τεράστια ανατροπή και σε όλες τις μετρήσεις.

Σε προεκλογικό συναγερμό θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες θα είναι ραγδαίες ως αποτέλεσμα της βαρύτατων συνεπειών της πανδημίας.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι υπό το βάρος των οξυμμένων προβλημάτων σε όλους τους τομείς αλλά και τις κοινωνικές αντιδράσεις για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προσφύγει στη λαϊκή εντολή, σε μια προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο, είτε για να πάρει «συγχωροχάρτι» από τον ελληνικό λαό και να διεκδικήσει μια νέα θητεία είτε για να μεταθέσει στους επόμενους τα βάρη της δικής του αποτυχίας.

Το επεσήμανε, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας και κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ALPHA λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεση. Δηλαδή, την ώρα που όλοι μας, ακόμη και η αντιπολίτευση λέει σε αυτόν που έλαχε σε αυτή την κρίσιμη ώρα να διαχειρίζεται μια κρίση –και σε εμένα έλαχε, αλλά δεν είχα μια αντιπολίτευση να μου λέει «εν πάση περιπτώσει διαχειρίσου την», μου έλεγε «φύγε!»- αυτός εκείνη την ώρα να σκέφτεται μονάχα με κριτήριο όχι το πώς θα διασώσει την κοινωνία, αλλά με κριτήριο να αποφύγει τα χειρότερα”.

Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε στην συνεντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ALPHA

Αναβολή της συζήτησης για το εκπαιδευτικό ν/σ ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Οι αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας σε συνδυασμό με τα οικονομικά αποτελέσματα της τεράστιας ύφεσης που έφεραν οι κυβερνητικές επιλογές μας αναγκάζουν να κινηθούμε πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (5-02-2021). Δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και μέχρι… τις εκλογές, σημείωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο των χρεοκοπημένων πολιτικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη.

«Χρειάζεται να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο που θα εξασφαλίζει μια ζωή με ασφάλεια σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη», τόνισε.

Το επόμενο διάστημα και με αντικείμενο το νέο πρόγραμμα, ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν έναν ανοιχτό διάλογο με τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για την πορεία της χώρας, ώστε μέσα από τη διαδικασία αυτή να διαμορφωθεί μια πλειοψηφούσα συμμαχία που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Ο στόχος διπλός: «Να συμβάλουμε στη μάχη που δίνει σήμερα η κοινωνία μας ενάντια στην πανδημία για να νικήσει η ζωή και ταυτόχρονα να είμαστε έτοιμοι για τις πολιτικές εξελίξεις που θα έρθουν».

Παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από διάφορες τάσεις, πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιμείνει στο όραμα της διεύρυνσης κόντρα στις δυσκολίες που εγείρει η πανδημία και τα εξ αυτής περιοριστικά μέτρα. Είναι αποφασισμένος να κλείσει τα αυτιά του σε όσους με τις θέσεις κρατάνε πίσω το κόμμα και να υλοποιήσει το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας.

Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να βγάλει μπροστά στελέχη νέα και άφθαρτα, που αναδείχθηκαν επί των ημερών του. Και παράλληλα να αφήσει πίσω εκείνα που είτε φθάρθηκαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης είτε το όνομά τους έχει αρνητικό πρόσημο στην κοινωνία. Στενοί συνεργάτες του εισηγούνται να μην μπει στη λογική της «δεύτερη φορά Αριστεράς», όπως ζητούν ορισμένοι, αλλά να προσπαθήσει να εκφράσει τις ανάγκες της κοινωνίας ως μια νέα πολιτική και προοδευτική συμμαχία.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε πως για την κυβέρνηση εχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Είπε χαρακτηριστικά:

“Πιστεύω ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, έχει αρχίσει η φθορά. Και ξέρετε, όταν αρχίζει αυτή η φθορά δεν έχει νόημα κανείς να στηρίζεται ούτε στην επικοινωνιακή υπεροπλία, ούτε στην επικοινωνία. Μόνο στην ουσία μπορεί κανείς να στηριχθεί και όχι στην επικοινωνία. Διότι ιδιαίτερα στην εποχή μας, που είμαστε και σε μια εποχή που οι τεχνολογίες δεν μπορούν να κρύψουν μια είδηση, δεν μπορεί να κρυφτεί μια είδηση από το διαδίκτυο, το να δείχνει κανείς όλο του το βάρος στη διαμόρφωση επικοινωνιακής πολιτικής, είναι θεμιτό, έχει όμως ένα όριο. Εγώ πιστεύω ότι έχει αρχίσει η φθορά. Και σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ο πολιτικός χρόνος το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ συμπυκνωμένος”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ