Απόντες από παντού… (Τρελάθηκαν;)

Απόντες από παντού… (Τρελάθηκαν;)

Μαθαίνουμε ότι ύστερα από μερικούς μήνες επέστρεψε στο Μπακού ο έλληνας πρεσβευτής Νίκος Πιπερίγκος, ο οποίος είχε ανακληθεί στην Αθήνα μετά τις εχθρικές για τη χώρα μας τοποθετήσεις του Προέδρου Αλίεφ.

Μετά, το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο λόγω της σύγκρουσης με την Αρμενία, που παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Ερεβάν, καθώς, παρά τις ισορροπημένες τοποθετήσεις του, θεωρήθηκε από το Μπακού ως καθαρή στήριξη του «εχθρού» του, με τον οποίο μάλιστα εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Αντιθέτως, η Αθήνα συνεχίζει να είναι παντελώς απούσα από την κρίση της Λιβύης, την ώρα που μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση. Και μπορούμε να δεχθούμε ότι η Γερμανία είχε αποκλείσει την Ελλάδα από τις συναντήσεις του Βερολίνου λόγω της στάσης έναντι της χώρας μας από την ίδια την κ. Μέρκελ. Αλλά σε αυτήν τη νέα διαδικασία, της οποίας ηγείται ο ΟΗΕ, μπορεί να απουσιάζει μία από τις γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες; Μας απέκλεισε κάποιος ή έχουμε αυτοαποκλεισθεί από αυτήν τη διαδικασία;

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ