Κτηματολόγιο: Στροφή στις ψηφιακές συναλλαγές

Κτηματολόγιο: Στροφή στις ψηφιακές συναλλαγές

Όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν διαμαρτυρίες σχετικά με την «ασφυξία» στη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων λόγω των περιορισμών του κορονοϊού, καθώς τα ραντεβού δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Από το Κτηματολόγιο αναφέρουν πως από τον περασμένο Οκτώβριο θεσμοθετήθηκε μια πληθώρα ηλεκτρονικών συναλλαγών για την υποστήριξη των επαγγελματιών από τα κτηματολογικά γραφεία που ανήκουν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και έτσι εντός 24 ωρών μπορούν να ολοκληρωθούν μεταγραφές, υποθήκες, προσημειώσεις, τονίζουν δε ότι υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Υπάρχει μέγιστη ασφάλεια των συναλλαγών, οι οποίες γίνονται παράλληλα με την επίσκεψη, και τηρείται αυστηρότατα η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, προκειμένου η διαδικασία να είναι απολύτως ασφαλής και διαφανής.

Επίσης, δημιουργήθηκε, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία ορίζονται, οργανώνονται και παρακολουθούνται τα ραντεβού, εξασφαλίζοντας έτσι ηλεκτρονικά και συ­ντεταγμένα τη χρονική προτεραιότητα, τη διαφάνεια και την ισονομία.

Τέλος, αναφέρουν ότι εντός του επόμενου τριμήνου ανοίγουν νέα κτηματολογικά γραφεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηλιούπολη) αλλά και στην περιφέρεια (Πάτρα, Σπάρτη, Μυτιλήνη, Έδεσσα, Σέρρες, Τρίκαλα) και ακολουθεί, τον Ιούνιο, το μεγάλο στοίχημα του φορέα, η ένταξη της Θεσσαλονίκης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ