Κραυγή αγωνίας – Στα πρόθυρα οριστικής κατάρρευσης ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Κραυγή αγωνίας – Στα πρόθυρα οριστικής κατάρρευσης ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

«SOS» εκπέμπει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε όλη τη χώρα, με την κατάσταση να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Διότι μπορεί οι κορυφαίες τη τάξει κατηγορίες των αθλημάτων να επανήλθαν ή να επανέρχονται σταδιακά στη δράση, όμως η τέλεια, η απόλυτη αδράνεια στις μικρότερες απειλεί ακόμη και την ίδια την ύπαρξη των συλλόγων.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα διογκώνεται, αφού χιλιάδες απασχολούμενοι στα ερασιτεχνικά σωματεία είτε φυτοζωούν μέσω των ελάχιστων χρημάτων από την αναστολή εργασίας είτε τίθεται ζήτημα και επιβίωσής τους ακόμη, αν για κάποιο λόγο δεν λαμβάνουν ούτε αυτά.

Τα δε μικρά παιδιά, για τα οποία το κολυμβητήριο, το γυμναστήριο, το γήπεδο βόλεϊ ήταν πηγή χαράς, δημιουργίας και εκτόνωσης, πλέον παραμένουν ερμητικά κλεισμένα στα σπίτια τους, με τον οργανισμό τους να πλήττεται σοβαρά και άμεσα από την έλλειψη οξυγόνου, ευεξίας και ζωής που απλόχερα προσφέρει η άθληση.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Τίποτα και κανένας δεν μπαίνει στο ζύγι με τη δημόσια υγεία, όμως δεν μπορούμε και να λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν συνεχίσει παρατημένος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, η κοιτίδα αμέτρητων εθνικών επιτυχιών, που λάμπρυνε την πατρίδα και τη γέμισε περηφάνια, η σήψη του θα προκαλέσει τόσα και τέτοια αλυσιδωτά σοκ σε κάθε μορφή του βίου μας, που οι επιπτώσεις δεν θα είναι απλώς δραματικές, αλλά καθ’ όλα τραγικές.

Πρωτοβουλίες εδώ και τώρα από τους αρμόδιους φορείς, πριν να είναι πια πολύ αργά. Ήδη τα περιθώρια έχουν στενέψει και σύντομα ούτε καν η τελευταία αυτή κραυγή αγωνίας θα ακούγεται.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ