Έμεινε χωρίς τα… κλειδιά ο Άδωνης

Έμεινε χωρίς τα… κλειδιά ο Άδωνης

-Η εστίαση είναι στην εντατική, χρειαζόμαστε οξυγόνο…

Με το κύμα των αντιδράσεων στον χώρο της εστίασης να φουσκώνει και σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκάλεσαν οι άστοχες (προκλητικές) δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη, ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε άρον άρον να συναντήσει τους εκπροσώπους του κλάδου.

Προκειμένου δε να κατευνάσει τη δυσφορία τους (αγανάκτηση) ανακοίνωσε δέσμη μέτρων:

• Πλήρης απαλλαγή από την καταβολή των ενοικίων και τον Μάρτιο για τα καταστήματα που είναι σε αναστολή, ενώ οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία.
• Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ θα επεκταθεί και στις μεταφορές, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, όταν αυτά λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εστίασης εξέφρασαν επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων και επισήμαναν την ανάγκη να είναι πιο ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν. «Αυτήν τη στιγμή η εστίαση είναι σαν ασθενής στην εντατική και χρειαζόμαστε οξυγόνο», είπαν χαρακτηριστικά. Ζήτησαν να υπάρξει μακροχρόνια ρύθμιση για τις οφειλές, ενιαίος ΦΠΑ σε εστίαση και τουρισμό κ.ά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ