Κτηματολόγιο: Δύο εβδομάδες παράταση

Κτηματολόγιο: Δύο εβδομάδες παράταση

Το Κτηματολόγιο αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών των δύο διαγωνισμών επικοινωνίας (ύψους 500.000 και 345.000 ευρώ) που αφορούν διάφορες «ενέργειες προβολής, ενημέρωσης και εκπαίδευσης χρηστών της νέων διαδικτυακών υπηρεσιών του Κτηματολογίου» αλλά και άλλες δράσεις. Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής είναι η 15η και η 19η Φεβρουαρίου 2021.

Επικίνδυνη ανευθυνότητα

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε, μιλώντας σε τοπικό σταθμό, εργαζόμενος στο Κτηματολόγιο Ρόδου, μετά την επαναλειτουργία του, έπειτα από το δίμηνο κλείσιμό του λόγω ακαταλληλότητας, για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση στις κτιριακές εγκαταστάσεις, με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και του κοινού. Ποιος έδωσε την εντολή για να ανοίξει;

Μπήκαν οι βάσεις

Γράφει ο Θεόδωρος Καραουλάνης στο euractiv.gr: «Μπορεί η κτηματογράφηση ακόμη να εξελίσσεται και το Κτηματολόγιο να καταστεί πλήρως λειτουργικό σε όλη τη χώρα στη μορφή που αφορά τους πολίτες τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, αλλά ήδη είναι λειτουργική η βασική υποδομή πάνω στην οποία αναπτύσσονται αλλεπάλληλες υπηρεσίες». Πράγματι…

Θέλουν και δεύτερο γραφείο…

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Στρατής Κυρατζής, με κοινή τους παρέμβαση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και στη διοίκηση του Κτηματολογίου, ζητούν εκτός από το Κτηματολογικό Γραφείο με έδρα τη Μυτιλήνη τη μετατροπή του Υποθηκοφυλακείου Καλλονής σε Κτηματολογικό Γραφείο Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι ουρές θέλουν… κούρεμα

Από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, άρχισε –συντονισμένα– από συμβολαιογράφους και δικηγόρους να αναδεικνύεται η «ασφυξία στις υπηρεσίες», που προκαλούν οι περιορισμοί στη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων λόγω του κορονοϊού, καθώς τα ραντεβού δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση. Εμείς προτείνουμε ραντεβού μέσω εφαρμογής, όπως στις τράπεζες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ