ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΗΛΙΑ

ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΗΛΙΑ


Συγγραφέας
ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ


Την ημέρα που η Πάολα κάλεσε στο σπίτι της την ανιψιά της τη Νάγια, για να της ανοίξει την καρδιά της, άνοιξε μαζί και το κουτί της Πανδώρας για ολόκληρη την οικογένειά τους. Όσα της αποκάλυψε, καθώς ξετύλιγε την ιστορία της ζωής της, παρέσυραν σαν άγριο κύμα την ανυποψίαστη κοπέλα κι άλλαξαν τη δική της ζωή για πάντα. Μυστικά καλά κρυμμένα για πολλά χρόνια ήρθαν στο φως, φέρνοντας όμως σκοτάδι στην ψυχή της Νάγιας. Πλέον θα είναι στο χέρι της να αποδείξει ότι το μήλο δεν πέφτει πάντοτε κάτω απ’ τη μηλιά. Πόσο εύκολο είναι όμως κάτι τέτοιο; Πώς θα καταφέρει το νεαρό κορίτσι να γλιτώσει από το παρελθόν και από την κατάρα που κατατρέχει την οικογένειά της;
Η αληθινή ιστορία τριών γυναικών, από τρεις διαφορετικές γενιές, έρχεται να μας διδάξει με έναν συγκλονιστικό τρόπο πως πάντα υπάρχει ελπίδα να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας και να φτιάξουμε τη ζωή μας όπως ακριβώς τη θέλουμε και μας αξίζει.

Απόσπασμα βιβλίου 

2

… Η Παναγιώτα γύρισε και κοίταξε το σπίτι της για τελευταία φορά. Ένιωσε ένα σφίξιμο στην καρδιά, κάτι που δεν περίμενε, αφού ήταν απόλυτα αποφασισμένη γι’ αυτό που ετοιμαζόταν να κάνει. Άκουσε τη φωνή της μητέρας της να της λέει να φύγει γιατί θ’ αργούσε στη δουλειά, μα τα πόδια της δεν έλεγαν να κουνήσουν. Αλήθεια, πότε θα τους ξανάβλεπε; Θα γυρνούσε ποτέ ξανά εκεί μέσα; Ένιωσε την ανάγκη να χαρίσει στα αδέλφια της μια τελευταία αγκαλιά, μα φοβήθηκε πως η συγκίνησή της θα την πρόδιδε.
«Πάω, γεια!» φώναξε ανέμελα κι έκλεισε την πόρτα πίσω της. Για πάντα, ήθελε να πιστεύει. Πέρασε από την αποθηκούλα της αυλής, πήρε τα πράγματα που προσεκτικά είχε κρύψει εκεί από το προηγούμενο βράδυ και κίνησε για τον σταθμό του τρένου. Μέχρι το απόγευμα που θα καταλάβαιναν ότι λείπει, θα είχε φτάσει πια στην Αθήνα. Η καρδιά των δεκαπέντε της χρόνων χτυπούσε δυνατά, γεμάτη ενθουσιασμό, και με τη φαντασία της ζούσε ήδη όσα ονειρευόταν τόσα χρόνια. Ήταν γεννημένη για μεγάλα πράγματα, το ήξερε. Θα γινόταν πλούσια, θα γινόταν διάσημη, και τότε θα βούλωναν όλα τα στόματα των συγχωριανών της. Η μητέρα της θα ήταν περήφανη για εκείνη κι ο πατέρας της θα την καμάρωνε από ψηλά. Και μόνο αυτή η σκέψη τής έδινε όλη τη δύναμη που χρειαζόταν για να τα καταφέρει.
Ο μπαμπάκας της… Τα τοπία που χάζευε από το παράθυρο του βαγονιού θόλωσαν από τα δάκρυα που πλημμύρισαν τα μάτια της. Τίποτα δεν της έφερνε περισσότερη θλίψη από την απώλεια του πατέρα της. Δε λυπόταν τόσο ούτε για τη μάνα ούτε για τα αδέλφια που άφησε πίσω. Ούτε ένα δάκρυ δε χαλάλισε για χατίρι τους. Ίσως γιατί κρατούσε βαθιά μέσα της την ελπίδα πως κάποτε θα τους έβλεπε και πάλι. Ενώ ο πατέρας της ήταν ήδη φευγάτος για τους ουρανούς, χωρίς καμιά ελπίδα να τον ξαναδεί, πριν ανταμωθούν οι δυο τους εκεί πάνω…

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα.
Έχει δικό της κανάλι στο YouTube με τίτλο «Ταξίδι στην αυτογνωσία».
Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν άλλα δεκατρία μυθιστορήματά της, σε 400.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία, Αληθινές ιστορίες, Κοινωνικό
ISBN: 978-618-01-3705-7
ISBN e book: 978-618-01-3706-4


Σχολιάστε εδώ