Τα ψάλλει ο Βαληνάκης στον Κυριάκο…

Τα ψάλλει ο Βαληνάκης στον Κυριάκο…

Όλο και πιο συχνή είναι η παρουσία του καθηγητή και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Βαληνάκη στη δημόσια συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά. Και βλέπουμε εξόχως επικριτικές τις θέσεις του για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόσο για τις διερευνητικές επαφές όσο και για την αντιμετώπιση του «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Βαληνάκης μάλιστα δηλώνει ότι είναι λάθος το ότι η Αθήνα έσπευσε να αποδεχθεί την επανέναρξη των διερευνητικών, καθώς έτσι, λίγο-πολύ, εξυπηρετεί την προσπάθεια της Τουρκίας να δώσει καλά διαπιστευτήρια στην Ευρώπη και να αποφύγει τις κυρώσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Ιωάννης Βαληνάκης συνεχίζει να έχει τόσο στενή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αν όμως συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά, τότε η διατύπωση αυτής της κριτικής, έπειτα από εκείνη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποκτά άλλο περιεχόμενο, καθώς δύο σημαντικοί πόλοι της δεξιάς συντηρητικής παράταξης στέλνουν με τον τρόπο τους μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό λίγο πριν μπει η κυβέρνησή του στην πιο κρίσιμη κα­μπή, εκεί που αρχίζει να εξαντλείται η ανοχή της κοινωνίας και η υπομονή των… διαπλεκόμενων.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ