Η Γλυκερία και τα Κίτρινα Ποδήλατα στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1

Η Γλυκερία και τα Κίτρινα Ποδήλατα στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1

Συνταξιδιώτες του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00, είναι η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Γλυκερία και το αγαπημένο συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα ή αλλιώς ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς!

Μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη που «παντρεύει» ιστορίες ζωής με λαϊκά, παραδοσιακά, ροκ και σμυρναίικα τραγούδια, θα παρακολουθήσουμε στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1.

Η Γλυκερία και τα Κίτρινα Ποδήλατα ανήκουν σε διαφορετικές γενιές και μουσικές σχολές. Παρόλα αυτά, οι δρόμοι τους έχουν συναντηθεί, πριν αρκετά χρόνια, όταν ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς της πρότειναν να ηχογραφήσουν μαζί ένα ντουέτο. «Πήγα για πρόβα στο σπίτι τους στο Χαϊδάρι, σε μία ταράτσα και ήταν τόσο φιλόξενοι! Είχαν ένα τεράστιο χαμόγελο …» θυμάται η Γλυκερία και ο Αλέξανδρος Παντελιάς συνεχίζει αναφερόμενος στην πρώτη τους συνεργασία. «Την περιμέναμε να έρθει για ηχογράφηση όταν μάθαμε ότι στη Μεσογείων της σπάσανε το τζάμι του αυτοκινήτου και της πήρανε την τσάντα από την θέση του συνοδηγού. Μετά από αυτό πιστέψαμε ότι δεν θα έρθει… Όμως καταλάβαμε πολλά εκείνη τη μέρα για την Γλυκερία, όταν ήρθε και παίζαμε το κομμάτι ατελείωτα… Ξεκινήσαμε στις 11 το βράδυ και πήγαμε έως τις 5 το πρωί μέχρι να βρούμε το τέλειο. Η συμπεριφορά της ήταν ένα μάθημα για εμάς γιατί ήμασταν στην αρχή».


Σχολιάστε εδώ