Γ. Χασιακής: Οδηγούνται σε κλείσιμο τα φροντιστήρια

Γ. Χασιακής: Οδηγούνται σε κλείσιμο τα φροντιστήρια

Σε κλείσιμο θα οδηγηθούν τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα αν γίνει τελικά νόμος του κράτους το νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο Κανάλι Ένα και το Νίκο Παρασκευά ο εκ των παλαιοτερων ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας Γιώργος Χασιακής, ο οποίος τόνισε ότι οι νέες διατάξεις που φέρνει το υπουργείο προβλέπουν ότι όποιος θέλει να λειτουργήσει φροντιστήριο θα πρέπει στο κτίριο που θα διαθέσει να υπάρχει αύλειος χώρος που θα ισούται με δυο τετραγωνικά ανά μαθητή.

Δηλαδή ένα φροντιστήριο με 50 παιδιά θα πρέπει να έχει αυλή 100 τετραγωνικων μέτρων. Κάτι τέτοιο όμως είναι ανέφικτο κατά τον κ. Χασιακή, διότι στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στον Πειραιά, δεν υπάρχουν κτίρια με τέτοιες αυλές αλλά και να υπάρχουν θα έχουν τεράστιο ενοίκιο που θα ανεβάζει κατακόρυφα τα δίδακτρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα πληρώσουν οι γονείς.

Αντί να προσπαθήσει το κράτος να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έχουν σχεδόν αφανιστεί από την πανδημία να λειτουργήσουν, για να μπορέσουν να καλύψουν και τα κενά των μαθητών που είτε δεν έκαναν μαθήματα είτε τα έκαναν επιδερμικά γιατί με την τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί να γίνει σωστό μάθημα, φροντίζει να βάζει προσκόμματα που θα τις οδηγήσουν στο κλείσιμο.

Έτσι και κάποιοι επιπλέον άνεργοι θα προκύψουν και οι μαθητές θα μείνουν με τα κενά και θα έχουν μια σημαντική έλλειψη σε όλη τους τη ζωή.

Πηγή: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ