Εχθρός και του πολιτισμού η Covid-19

Εχθρός και του πολιτισμού η Covid-19

Έξι στα δέκα μουσεία στην Αγγλία φοβού­νται ότι δεν θα επιβιώσουν μετά την πανδημία του κορονοϊού. Την αποκάλυψη έκανε η ένωση Art Fund, η οποία εξέφρασε την ανησυχία ότι το τρίτο lockdown που επιβλήθηκε εκεί «θα επιδεινώσει την κατάσταση των μουσείων, που δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους».

Η ένωση κατέληξε σ’ αυτό το συμπέρασμα έπειτα από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα τέλη του 2020 και αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το νέο lockdown που άρχισε στις αρχές Ιανουαρίου «κινδυνεύει να προκαλέσει σημαντική αύξηση του αριθμού αυτού» και να οδηγήσει κάποια μουσεία «να κλείσουν για πάντα τις πόρτες τους».

«Αυτό το τελευταίο lockdown είναι ένα σκληρό πλήγμα, το οποίο ανα­γκάζει τα μουσεία και τις γκαλερί μας να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους», παρατήρησε η διευθύντρια της ένωσης Τζένι Γουόλντμαν, εκφράζοντας την άποψη ότι κάποια «μικρά μουσεία κυρίως, τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τις κοινότητές μας, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αποθέματα για να περάσουν τον χειμώνα».

«Η πανδημία μας εξάντλη­σε», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκριν, διευθυντής του μουσείου «Florence Nightingale» και πρόσθεσε: «Αν παραταθεί η κατάσταση αυτή, θα χρεοκοπήσουμε εντελώς, κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να πούμε αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά». Η ένωση Art Fund ανακοίνωσε μία επιπλέον δωρεά 750.000 λιρών (841.500 ευρώ) για 23 πολιτιστικά κέ­ντρα, ανεβάζοντας σε 2,25 εκατ. λίρες (2,5 εκατ. ευρώ) τη στήριξή της στον τομέα από την αρχή της πανδημίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ