Πώς να είμαστε Στωικοί. Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή

Πώς να είμαστε Στωικοί. Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί
το βιβλίο του Massimo Pigliucci 

Πώς να είμαστε Στωικοί. Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή

σε μετάφραση της Αντωνίας Γουναροπούλου 

Ο Massimo Pigliucci σε αυτό το βιβλίο, μοιράζεται με τους αναγνώστες το προσωπικό του ταξίδι μέσα από το οποίο ανακάλυψε τη δύναμη της Στωικής σκέψης. Μέντοράς του σε αυτή τη διαδρομή είναι ένας από τους μεγαλύτερους Στωικούς δασκάλους, ο Επίκτητος.



 


Συγγραφέας
Massimo Pigliucci (Μάσιμο Πιλιούτσι)
Μετάφραση
Αντωνία Γουναροπούλου


Ο Στωικισμός είναι μια πρακτική φιλοσοφία ζωής, όχι ένα σύστημα αφηρημένων ιδεών. Μας διδάσκει να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, να σκεφτόμαστε τι τα προκαλεί, και να τα ανακατευθύνουμε για το καλό μας. Κάθε φορά που ανησυχούμε για το πώς να είμαστε ευτυχισμένοι, στην πραγματικότητα ανησυχούμε για το πώς να ζήσουμε μια καλή ζωή. Οι Στωικοί έχουν να μας δώσουν πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Ο συγγραφέας μάς προσφέρει τόσο έναν προσιτό οδηγό της Στωικής φιλοσοφίας, όσο και πρακτικές πνευματικές ασκήσεις. Οι Στωικοί μάς συμβουλεύουν πώς να κατακτήσουμε την εσωτερική γαλήνη, μέσα από τον ορθολογικό έλεγχο των παρορμήσεών μας. Στο μέτρο που η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει στο διάβα του χρόνου, οι συμβουλές τους παραμένουν επίκαιρες, ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο της ρευστότητας και της αβεβαιότητας.

Αν κατανοήσουμε τον στωικισμό, μπορούμε να απαντήσουμε σε κρίσιμες ερωτήσεις της ζωής μας, να χειριστούμε τις δυσκολίες, τις στενοχώριες και τις απογοητεύσεις που αναπόφευκτα συναντούμε και να αναζητήσουμε στοχαστικά την ευτυχία. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα που μας απασχολεί, ο στωικισμός έχει κάτι να μας πει.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Alex Kirby

> Διαθέσιμο και σε ebook


Είπαν για το βιβλίο

O Massimo Pigliucci δίνει στους αναγνώστες του συμβουλές για το πώς να ζήσουν μια ευτυχισμένη και ουσιαστική ζωή. Είναι, όμως, προσεχτικός στο να τις τοποθετήσει κάτω από ένα ασφαλές θεμέλιο, εξηγώντας ποιοι ήταν οι αρχαίοι Στωικοί και πώς κατέληξαν στα συμπεράσματά τους. Θέλετε να αποφύγετε να σπαταλήσετε τη μοναδική ζωή που έχετε να ζήσετε; Διαβάστε αυτό το βιβλίο!
―William B. Irvine, συγγραφέας του βιβλίου Οδηγός για την καλή ζωή. Η αρχαία τέχνη της Στωικής χαράς.

Το Πώς να είμαστε Στωικοί αποδεικνύει πολλά πράγματα: ότι η αρχαία σχολή του στωικισμού είναι εξαιρετικά απαραίτητη στην εποχή μας· ό,τι η βαθιά σοφία μπορεί να διατυπωθεί μέσα από μια ζωντανή και αισιόδοξη αφήγηση· και ότι ο Massimo Pigliucci είναι μοναδικά προικισμένος στην απόδοση φιλοσοφικών όρων χρήσιμων για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των πολλών.
―Rebecca Newberger Goldstein

Ένα βιβλίο με ιδιαίτερη σαφήνεια, γραμμένο με ξεκάθαρη και προσιτή γλώσσα, που φωτίζεται με περιστατικά προσωπικού και ιστορικού χαρακτήρα.
―Washington Independent Review of Books


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Massimo Pigliucci (Μάσιμο Πιλιούτσι) είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο City College της Νέας Υόρκης. Έχει διδακτορικά στη Γενετική, την Εξελικτική Βιολογία και τη Φιλοσοφία. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοσοφία της επιστήμης, τη σχέση μεταξύ επιστήμης και φιλοσοφίας, τη φύση της ψευδοεπιστήμης και την πρακτική φιλοσοφία του στωικισμού.
Έχει εκδώσει δεκατέσσερα βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Πώς να είμαστε Στωικοί: Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή, που αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες και βρέθηκε στις λίστες των ευπωλήτων.
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή έντυπα όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal.
Περισσότερα για τον ίδιο: MassimoPigliucci.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Πρωτότυπος Τίτλος: How to Be a Stoic: Ancient Wisdom for Modern Living
Σειρά φιλοσοφικών κειμένων: Στοχαστικός βίος  (Τη σειρά διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας)
Κατηγορία: Φιλοσοφία
ISBN: 978-960-572-380-4


Σχολιάστε εδώ