Μάκης Κουρής: Ο Βαλυράκης κυνηγούσε πάντα την Ελευθερία

Μάκης Κουρής: Ο Βαλυράκης κυνηγούσε πάντα την Ελευθερία

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


– Τον κράτησε η θάλασσα, που τη λάτρευε, όπως είπε ο στενός του φίλος Κάρολος Παπούλιας

Ποιος το περίμενε… Ότι θα έχανε τη ζωή του στη θάλασσα, την οποία αγάπησε, ο Σήφης Βαλυράκης. Ήταν παλικάρι… Αυτή ήταν η ταυτότητά του. Δεν παζάρευε αυτό που ήταν, και το ένιωσαν εκείνοι που τον είχαν βάλει απέναντι, με πρώτη τη χούντα, χωρίς ποτέ να παραδοθεί.

Ποτέ δεν συμβιβάστηκε, δεν αντάλλαξε τις ιδέες του, δεν τις εξαργύρωσε ποτέ στο χρηματιστήριο της επαγγελματικής πολιτικής, όπως τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πάντα ήταν κοντά στον άνθρωπο, στον συγχωριανό του. Πάντα έτοιμος για νέους αγώνες για καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους τους Έλληνες.

Αν και 78 χρόνων, δεν το έβαζε κάτω. «Ο αντιδικτατορικός αγωνιστής που πήγε κολυμπώντας από τις φυλακές της Κέρκυρας στην Αλβανία έκανε την τελευταία του διαδρομή στη θάλασσα – που τη λάτρευε. Τον φαντάζομαι να οδηγεί το φουσκωτό του, ψάχνοντας αυτό που κυνηγούσε: Ελευθερία. Αντίο, Σήφη μου, καλή αντάμωση».
Στη γυναίκα του, τη Μίνα, και τους δύο γιους του, όχι δάκρυα αλλά αγάπη και ευγνωμοσύνη για την αδιατίμητη κληρονομιά που τους άφησε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Eurokinissi


Σχολιάστε εδώ