Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Η Ελλάς οφείλει να διεκδικήσει!

Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Η Ελλάς οφείλει να διεκδικήσει!


Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Τα εθνικά θέματα απαιτούν να βλέπουμε την ουσία και να επιδιώκουμε την επίτευξη των εθνικών μας στόχων. Κέρδη μπορούν να υπάρχουν μόνον εάν εγείρουμε εμείς διεκδικήσεις. Όχι συζητώντας τις διεκδικήσεις άλλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν. «Σύμμαχοι» και «εταίροι» καταλόγιζαν «αδιαλλαξία» στον κυπριακό λαό και απειλούσαν ακόμα και με αφανισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση απόρριψής του. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι αυτή η «αδιαλλαξία» όχι μόνον δεν κατέστρεψε την Κύπρο, αλλά, αντίθετα, η Κύπρος εισήχθη στην ΕΕ ως ισότιμο μέλος με πλήρη δικαιώματα!

Παραθέτουμε λοιπόν τις εθνικές διεκδικήσεις και αγωνιζόμαστε με μοναδικό στόχο την επίτευξή τους:
1) Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο, όπως και στο Ιόνιο και παντού. Το προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
2) Αναγνώριση ολόκληρης της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Το προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
3) Αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Υπάρχουν ένα σωρό ψηφίσματα του ΟΗΕ.
4) Εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης για Ίμβρο και Τένεδο, με επιστροφή των Ελλήνων ή των κληρονόμων τους στις περιουσίες τους, εφαρμογή της αυτοδιοίκησης και μάλιστα με τοπική ελληνική χωροφυλακή. Το προβλέπει η ίδια η Συνθήκη.
5) Αποζημίωση και επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη των εκδιωχθέντων Ελλήνων ή των κληρονόμων τους. Είναι θέμα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου.
6) Επιστροφή στο καθεστώς της εκκλησίας όλων των εκκλησιών στην Τουρκία που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά και να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία τους. Αίτημα σε αντιστοίχιση με αντίθετο της Τουρκίας για τα τζαμιά στην Ελλάδα.
7) Καθιέρωση της Αγίας Σοφίας ως εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ιστορικό και δίκαιο αίτημα.
8) Να σταματήσει ο Πατριάρχης να είναι αποκλειστικά τούρκος υπήκοος. Είναι κάτι που ισχύει για την Καθολική Εκκλησία και πρέπει να ισχύσει και για την Ορθόδοξη Εκκλησία.
9) Διάλυση της στρατιάς του Αιγαίου, που απειλεί τα ελληνικά νησιά, μαζί με τα αεροδρόμια και τις βάσεις εκτόξευσης πυραύλων. Είναι μια στοιχειώδης πρόληψη για εξασφάλιση της ειρήνης.
10) Διάλυση του τουρκικού αποβατικού στόλου, που ως μόνο στόχο έχει τα ελληνικά νησιά. Για τον ίδιο λόγο.
11) Δημιουργία αποστρατικοποιημένης και αποπυραυλοποιημένης ζώνης σε βάθος 500 χλμ. από τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο. Είναι μια στοιχειώδης πρόληψη ώστε να μη βρεθούμε ένα πρωί με εκδηλούμενη επίθεση εναντίον των ελληνικών νησιών, και όχι μόνο.
12) Αναγνώριση από την Τουρκία της Γενοκτονίας των Ποντίων. Έχει ψηφισθεί τόσο από το δικό μας όσο και από ένα σωρό άλλα Κοινοβούλια.
13) Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Για τον ίδιο λόγο.
14) Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αποζημίωση και επιστροφή των κληρονόμων τους στα πατρώα εδάφη και τις περιουσίες. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση απένα­ντι στον σφραγισθέντα και εκδιωχθέντα από τα πατρώα εδάφη του Ελληνισμό.
15) Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και άλλων χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας. Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς.
16) Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Γεζίντι, των Αλεβιτών και άλλων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων. Για τον ίδιο λόγο.
17) Παύση, επιτέλους, της συνεχιζόμενης γενοκτονίας των Κούρδων. Οι Κούρδοι δικαιούνται ελεύθερη πατρίδα.

Αλίμονο εάν προσερχόμαστε σε οποιασ­δήποτε μορφής διάλογο με την Τουρκία χωρίς να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ