Ρήγμα στις σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια…

Ρήγμα στις σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια…

-Τι ρόλο παίζει η σύμβουλος του πρωθυπουργού

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Δένδια από το βήμα της Βουλής κάθε άλλο παρά διασκέδασαν τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για το σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις τους. Και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να μπορούν να χωνέψουν ότι ο κ. Δένδιας δεν πτοείται και συνεχίζει να προβάλλει με κάθε τρόπο τις «επιτυχίες» του στην εξωτερική πολιτική, ενώ κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι χτίζει έτσι πολιτικό κεφάλαιο, προβάλλο­ντας ως δελφίνος. Εξάλλου το καλύτερο βήμα για έναν δελφίνο είναι, ως γνωστόν, το υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως όσοι παρακολουθούν στενά τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική, έχουν πια πεισθεί ότι ο κ. Δένδιας ακολουθεί πιο αποφασιστική και επιθετική πολιτική έναντι της Τουρκίας από αυτή που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι συνεργάτες του, μεταξύ αυτών και η Μάνια Τελαλιάν.

Και μάλλον προειδοποιητική βολή προς το διπλωματικό επιτελείο του Μαξίμου ήταν η αναφορά του κ. Δένδια στη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, αφού ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ίδιος είναι ο φυσικός προϊστάμενός της και συνεπώς δεν θα μπορούσε να κάνει κινήσεις χωρίς να τον ενημερώσει…

Αυτά τα μέτωπα είναι επικίνδυνα όχι μόνο σε περιόδους κρίσεων αλλά και σε περιόδους ηρεμίας, αφού τότε πρέπει η διπλωματία να ξεδιπλώνεται και να χτίζει στρατηγική και συμμαχίες. Διαφορετικές, προσωπικές στρατηγικές δεν νοούνται.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: documentonews.gr


Σχολιάστε εδώ