Κορονοϊός: Η εστίαση φταίει για όλα…

Κορονοϊός: Η εστίαση φταίει για όλα…

Βρήκαν τον φταίχτη… Η εστίαση φταίει για τη… δράση του κορονοϊού. Τα εστιατόρια, τα φαγάδικα, τα καφενεία άνοιξαν την πόρτα στον εισβολέα. Και άρχισε να… σπέρνει κρούσματα και να παίρνει ζωές…

Αλίμονο αν πει κανείς ότι η χώρα μας θα έπρεπε να μείνει ανοχύρωτη πολιτεία. Να μην παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ακόμη και ακραία, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή των πολιτών και εκείνων που έρχονται στην Ελλάδα για δουλειές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Είναι η αυτονόητη προστασία που οφείλει κάθε κράτος σε όλους τους ανθρώπους που ζουν και κινούνται στην επικράτειά του.

Κανένας δημόσιος χώρος δεν πρέπει να μείνει ανοχύρωτος. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν μπορούν να μην επιβάλλουν τους όρους που πρέπει να τηρεί ο επιβάτης. Όπως και όλα τα καταστήματα, όπου μπαίνει ο κόσμος για να ψωνίσει ό,τι χρειάζεται και πρώτα απ’ όλα τα αναγκαία προς το ζην.

Και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα σε μεγάλο ποσοστό της καθημερινής δράσης που απαιτεί η επιβίωση. Στα σούπερ μάρκετ μπαίνει κόσμος, στα εμπορικά μαγαζιά ψωνίζει ο πελάτης αυτό που του λείπει.
Παρά την οχύρωση αυτή, όμως, ο κορονοϊός συνεχίζει τη δράση του. Τα κρούσματα δεν υποχωρούν και, δυστυχώς, κάθε μέρα μετράμε και νέες απώλειες. Παρότι η εστίαση έχει κατεβάσει ρολά, παραμένοντας σε απομόνωση, και επομένως ο κορονοϊός δεν μπορεί να εισβάλει…

Και ο κόσμος που ζούσε από τα μαγαζιά της εστίασης δεν έχει μεροκάματο. Στο Κολωνάκι ήδη 40 εστιατόρια έκλεισαν οριστικά, με ό,τι σημαίνει αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας (Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Νέο Ψυχικό). Άνεργοι, ξενοίκιαστα καταστήματα, απώλειες για τους προμηθευτές της εστίασης. Στη Θεσσαλονίκη επίσης έχουν μπει λουκέτα σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Στη Ρόδο το ίδιο. Ο τζίρος στον κλάδο της εστίασης ανήλθε σε 56,08 εκατ. ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μήπως, λέμε μήπως, είναι η ώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δουν πώς μπορεί να ξεσφίξει η θηλιά στην εστίαση; Για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα λουκέτα και να μη χάσει η οικονομία κι άλλα δισεκατομμύρια ευρώ…

Υπό την προϋπόθεση και τον όρο ότι στα καταστήματα της εστίασης ο κορονοϊός δεν θα βρει την παραμικρή «τρύπα» για να μπει και η ζωή των πελατών θα είναι απόλυτα διασφαλισμένη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ