Εκλογές μέσα στο ’21 βλέπει ο Τσίπρας

Εκλογές μέσα στο ’21 βλέπει ο Τσίπρας

-Για να αποδράσει ο Μητσοτάκης, λένε στην Κουμουνδούρου

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ενδεχομένως και εντός του 2021, με πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη, επαναφέρει στο προσκήνιο ο Αλ. Τσίπρας. Θεωρεί όμως ότι αυτήν τη φορά δεν θα πρόκειται για μια κίνηση πολιτικού αιφνιδιασμού με φόντο τις ευνοϊκές συγκυρίες, αλλά για… λύση ανάγκης, ώστε να βγει η κυβέρνηση από το βαθύ αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το με πέρας της πανδημίας η χώρα, από οικονομικής απόψεως, αλλά όχι μόνο, θα προσομοιάζει με κρανίου τόπο.

Χιλιάδες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, χρέη, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία. Τα κοινωνικά προβλήματα θα είναι διογκωμένα, η καθημερινότητα δύσκολη έως αβίωτη για εκατομμύρια πολίτες.
Θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει το βάρος των προβλημάτων και ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να «αποδράσει» με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών προκειμένου να μεταθέσει τις ευθύνες στις πλάτες του ελληνικού λαού.

«Είναι ίδιον της Δεξιάς να προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Πάτρας («Νεολόγος»). Ακόμη πιο… απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του για τους επόμενους μήνες όσον αφορά την κατάσταση της χώρας. Εκτιμά ότι αφενός οι συνέπειες της πανδημίας και αφετέρου η καταστροφική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση θα φέρουν τη χώρα αντιμέτωπη με νέα επώδυνα μέτρα, ανάλογα με αυτά της μνημονιακής περιόδου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει την οικονομία στην προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του, ανεβάζοντας σταδιακά τους τόνους της κριτικής του στην κυβέρνηση. Παράλληλα θα συνεχίσει να διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από το τέλμα, οικονομικό, κοινωνικό κ.ά.

Το άλλο μέτωπο στο οποίο θα ρίξει το βάρος του το επόμενο διάστημα είναι ο χώρος της Παιδείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με το σύνολο των διατάξεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της Ν. Κεραμέως και θα δώσει σκληρή μάχη εντός κι εκτός Βουλής για να μην εγκριθεί. «Τα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι και δεν θα γίνουν πεδία της κυβερνητικής προπαγάνδας και συκοφάντησης.

Πεδία καταστολής και αστυνομοκρατίας. Πεδία πειραματισμών εις βάρος της δημόσιας παιδείας», σημείωσε στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τους πρυτάνεις.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντί για καθηγητές προσλαμβάνει αστυνομικούς, ενώ ότι με την πολιτική που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πριμοδοτούνται με προκλητικό τρόπο τα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ